Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ



Η χρήση της θρησκείας ως εργαλείου χειραγώγησης από τις αστικές τάξεις έχει ανέκαθεν τραγικές συνέπειες για τους λαούς, γιατί έτσι καλλιεργούν ανύπαρκτες αντιθέσεις με γειτονικούς λαούς που εξυπηρετούν τυχοδιωκτισμούς στα πλαίσια συμμετοχής τους σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Επί πλέον το σφάλμα της ελληνικής αστικής τάξης το 1922 να αποδεχτεί τη χρήση της θρησκείας και ως κριτηρίου εθνικής ταυτότητας, παραβιάζοντας την λογική, την ιστορική αλήθεια και την επιστημονική γνώση, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εξυπηρετεί τις τυχοδιωκτικές σκοπιμότητες της τουρκικής αστικής τάξης.

Το γεγονός ότι τα ντόπια αστικά κόμματα ουδέποτε αναγνώρισαν επίσημα εκείνο το σφάλμα, επιβεβαιώνει ότι θέλουν να διατηρείται η θρησκεία ως εργαλείο ταξικής χειραγώγησης στο εσωτερικό της χώρας με σύμμαχο το ιερατείο και σε συνδυασμό με την πατριδοκαπηλική τους τακτική.

Η μη επίσημη απόρριψη από τα αστικά κόμματα της αντιεπιστημονικής άποψης ότι η θρησκεία αποτελεί κριτήριο εθνικής ταυτότητας, διατηρεί εκείνο το σφάλμα και δίνει το δικαίωμα στο διεθνές δικαστήριο να χαρακτηρίζει με απαράδεκτο τρόπο Έλληνες πολίτες ως Τούρκους, επειδή έχουν διαφορετικό θρήσκευμα.

Επίσης η ίδια ακριβώς παρενέργεια της αντιεπιστημονικής άποψης υφίσταται εκτός από την Θράκη και στην Κύπρο, γεγονός που διευκολύνει την ιμπεριαλιστική επέμβαση με την διατήρηση του απαράδεκτου καθεστώτος των εγγυήσεων και με επακόλουθα την διχοτόμηση, την παραμονή κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων για να διατηρείται τελικά η βρετανική βάση στην Κύπρο.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ