Η MΕΓΑΛΗ KΑΤΑΘΛΙΨΗ



Είναι γνωστή η τακτική των αστικών κομμάτων να μην λένε ποτέ τα πράγματα με το όνομα τους για να μην εκτίθεται το βάρβαρο κοινωνικοοικονομικό σύστημα εκμετάλλευσης και ληστείας από τους καπιταλιστές το οποίο υπηρετούν. Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση του 1929 που διήρκεσε μέχρι και 10 χρόνια σε πολλές χώρες του κόσμου, την βάπτισαν στις ΗΠΑ "Great Depression" (Mεγάλη Kατάθλιψη).

Στο πλαίσιο της ίδιας βρώμικης τακτικής τους παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης ως αιτίες για να κρύβουν την ευθύνη των καπιταλιστών για την κρίση και να εξαπατούν έτσι τα λαϊκά στρώματα ότι τάχα η κρίση είναι ζήτημα κακής διαχείρισης και όχι νομοτελειακή κατάληξη του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετούν. Τα αστικά κόμματα για να αποκρύψουν την ευθύνη των καπιταλιστών και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, αποδίδουν την ευθύνη της εκτεταμένης ανεργίας και της φτώχειας στους μετανάστες και στους "ξένους" εργαζόμενους γενικά.
Αυτή η τακτική απόκρυψης της πραγματικής αιτίας της καπιταλιστικής κρίσης καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, αθωώνει την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, ενισχύει τα φασιστικά κόμματα και την προπαγάνδα τους.

Στην φωτογραφία ένα στιγμιότυπο από τις μαζικές απελάσεις που έλαβαν χώρα κατά την καπιταλιστική κρίση του 1929 στις ΗΠΑ. Απελάθηκαν συνολικά 2 εκατομμύρια Μεξικανοί και Μεξικανοαμερικάνοι. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο από αυτούς ήταν Αμερικανοί πολίτες που είχαν γεννηθεί στις ΗΠΑ.
Την ίδια ακριβώς τακτική απόκρυψης της αιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της ενοχοποίησης των μεταναστών ακολουθούν και τα αστικά κόμματα στην Ε.Ε. με τη Συνθήκη του Δουβλίνου και τις άλλες αποφάσεις που εγκλωβίζουν τους μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε απάνθρωπες συνθήκες, ενώ τα κόμματα αυτά ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ένοπλες και οικονομικές) που ξεσπιτώνουν τις οικογένειες των μεταναστών...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ