Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΌΧΙ… ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΓΕΛΑΣ
«Όχι δεν με ξεγελάς. Η πληγή δεν φαίνεται, αλλά ο πόνος ακόμα δυναμώνει. Δεν είναι κάτι καινούργιο για σένα, ούτε για μένα…» 

Φιλ Κόλινς. Γεννήθηκε σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου 1951.

Μ’ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ«Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό». 

Μαχάτμα Γκάντι, ηγέτης και σύμβολο της πάλης για ανεξαρτησία της χώρας του από τους Βρετανούς. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου του 1948 από ινδουιστή εθνικιστή στο Νέο Δελχί.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ«...δεν γεννήθηκε ακόμα το πρώτο ανθρώπινο πλάσμα που δεν είναι εξοπλισμένο με το δεύτερο πετσί που ονομάζουμε εγωισμό, κι είναι πολύ πιο χοντρό απ' το άλλο που με το παραμικρό ματώνει».

Ζοζέ Σαραμάγκου - Περί ΤυφλότητοςΚυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ«Δημιουργικότητα δεν είναι να κάνεις κάτι που δεν έχει κάνει κανένας, αλλά κάτι που όλοι μπορούν, με έναν τρόπο που δεν περιμένουν».

Άρης Βεζενές

ΟΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ Η ΔΕΞΙΑΣ' ένα από τα ντοκιμαντέρ που έδειξε το κανάλι της βουλής για την εισβολή των ναζί στην ΕΣΣΔ και εν μέσω της ηρωικής αντίστασης των Σοβιετικών και του Κόκκινου Στρατού η άθλια αφηγήτρια έψαχνε να βρει τους εβραίους που σφαγιάστηκαν από τους γερμανούς ναζί που οι Σοβιετικοί λέει, μοντάριζαν τις κινηματογραφικές εικόνες και εξαφάνιζαν τα άστρα που τους φόραγαν οι γερμανοί για να ξεχωρίζουν και τους έθαβαν σε ομαδικούς τάφους ή τους έκαιγαν τα πτώματα στοιβαγμένα σαν κούτσουρα μαζί με τους άλλους σκοτωμένους, ότι δεν θα συγχωρήσει κανείς την εξαφάνιση της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας και ένα σωρό άλλες μαλακίες.

Να θυμίσουμε ότι στην ΕΣΣΔ όλοι ήταν Σοβιετικοί πολίτες με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις ανεξαρτήτου όποιας διαφοράς και γι’ αυτούς ίδιοι ήταν και οι νεκροί από το σφαγιασμό των ναζί και ίδιοι οι ζωντανοί που απέμειναν.

Τώρα γιατί ψάχνουν ακόμα και σήμερα να βρούνε εβραίους για να στηρίξουν τη γενοκτονία τους; λες και οι άλλες λαότητες ως Σοβιετικοί πολίτες, δεν υπέστησαν γενοκτονία… μέχρι που αμφισβήτησε εικόνες θρήνου ως στημένες για τον κινηματογραφικό φακό των Σοβιετικών κινηματογραφιστών παίρνοντας πλάνα από τις μάχες και τα διάφορα φρικαλέα γεγονότα που λάβαιναν χώρα μέσα στη δίνη του πολέμου πάνω από ανοιχτούς μαζικούς τάφους εκτέλεσης πατριωτών και άμαχου πληθυσμού (μωρών), επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπήρχαν τόσα θύματα… εάν δεν αντιστεκόταν ό πληθυσμός σύσσωμος στο πλευρό του Κόκκινου Στρατού‼!

Μάλλον πήραν τ’ απάνω τους με την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο και ρίχνουν λάδι στη φωτιά του συντηρητισμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας των δύο άκρων που εύκολα θρέφει φασιστικές συνειδήσεις και συμπεριφορές, βάζοντας υστερικές και άναρθρες αφηγήσεις σε Ιστορικά Ηρωικά ντοκουμέντα βρομίζοντας ότι πιο ηρωικό και μεγαλειώδες έχει να επιδείξει η νεώτερη Ιστορία μας, διαστρέφοντας με θράσος έτσι απλά την αλήθεια με εικασίες ή αυθαίρετα συμπεράσματα που αυτό δείχνει πολύ απλά την ξεδιαντροπιά και την δουλοπρέπεια τους.

Από δω και πέρα θα σκαλίσουν παλιές προπαγάνδες και θα ανακαλύψουν κι άλλα εφευρήματα για να χύσουν το δηλητήριο τους ενάντια σε ότι αντιστέκεται στη σαπίλα τους. Το νου μας... μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί.Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ"Το καθήκον των φτωχών, είναι ν' αποβάλουν την υπακοή τους, να την ξεράσουν. Αν το καταφέρουν προτού ψοφήσουν εντελώς, τότε θα μπορούν να περηφανευτούν ότι δεν ζήσανε τζάμπα".

Σελίν - Ταξίδι στην άκρη της νύχτας

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΈΤΣΙ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»«…τα τυπικότερα χαρακτηριστικά του σύγχρονου καπιταλισμού ή ιμπεριαλισμού, με τον αυξανόμενο ρόλο του κράτους στην οργάνωσή του, περιγράφονται ως ‘σοσιαλισμός’, ενώ η πραγματικότητα της μισθωτής εργασίας, των κερδών και του ταξικού διαχωρισμού παραμένει αναλλοίωτη έως και εντεινόμενη»Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ
«Μηδενιστής δεν είναι εκείνος που δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά εκείνος που δεν πιστεύει σε αυτό που είναι». 

Αλμπέρ Καμί, σκοτώθηκε σαν σήμερα 4 Ιανουαρίου του 1960 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΆΛΠΕΙΣ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΑΛΙΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟΜέχρι και ο Γαλιλαίος από τον άλλο κόσμο τοποθετήθηκε για την Ρόδα του Καμίνη.

ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΕΙ«Ο καλός φίλος και η σκιά εμφανίζονται μόνον όταν ο ήλιος λάμπει».

Βενιαμίν Φραγκλίνος

ΣΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ


Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017