Κοινοβουλευτική καμερο-κρατία!

Ισχυρίζονται ότι το γενικευμένο φακέλωμα, η παρακολούθηση των πάντων, στοχεύει τους τρομοκράτες και απαγορεύει τη δράση τους.
Μα, στην πόλη που βασιλεύει ο «Μεγάλος Αδελφός», στην πρωτεύουσα της χώρας με τα ...4,5 εκατομμύρια (!) κάμερες, που εκείνη την περίοδο προήδρευε της ΕΕ, που την ίδια εποχή φιλοξενούσε το G-8 και της ανατέθηκε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Λονδίνο δηλαδή, οι κάμερες δεν απέτρεψαν την τρομοκρατική επίθεση, το καλοκαίρι του 2005.
Στο Λονδίνο, την πλέον παρακολουθούμενη από κάμερες πόλη του κόσμου, την πρωτεύουσα της χώρας που συνίδρυσε μαζί με τις ΗΠΑ το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης «Εσελον», το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών δε σταμάτησε τους τρομοκράτες.

Θέλουν, λένε, να γεμίσουν τον τόπο με κάμερες παρακολούθησης για να αποτρέψουν και να συλλάβουν τους τρομοκράτες...
Μα αν ισχύουν αυτά με τα οποία μας φλόμωσαν γύρω από την υπόθεση «εξάρθρωση» της «17Ν», τον Ξηρό, δεν τον έπιασαν από καμιά κάμερα. Από όσο ξέρουμε, τον συνέλαβαν, γιατί έσκασε μια βόμβα. Στα χέρια του... Τον Κουφοντίνα δεν τον έπιασαν γιατί τον εντόπισε καμιά κάμερα. Απ' όσο θυμόμαστε, ο ίδιος τους... εντόπισε. Όταν πήρε ένα ταξί και πήγε - μόνος του - στην Αντιτρομοκρατική...

Οι υπέρμαχοι των καμερών επιμένουν: «Αφού ακόμα και με τόσα μέτρα ασφάλειας μπορεί να χτυπηθεί η καλύτερα φυλασσόμενη πόλη του κόσμου, το Λονδίνο, ή το καλύτερα φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, η αμερικάνικη πρεσβεία, σημαίνει ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα»!
Δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους. Έχουμε να κάνουμε με «επιστήμονες» στο να ρίχνουν ρουκέτες αποβλάκωσης για να προωθούν την πολιτική τους. Τι μας λένε: Ότι παρότι με τις τόσες κάμερες μέσα, γύρω, πάνω κι έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία δεν τους έπιασαν τους τρομοκράτες, θα τους πιάσουν βάζοντας κάμερες μερικές δεκάδες και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πρεσβεία!

Είναι προφανές: Χτυπήματα όπως στη Μαδρίτη, το Λονδίνο, την πρεσβεία, είναι επιτελικά σχεδιασμένα. Έχουν - πράγματι - το στοιχείο του εντυπωσιασμού. Αλλά με την εξής έννοια: Δίνουν το άλλοθι σε κείνους που διακινούν την τρομοϋστερία να επαναλαμβάνουν χιλιάδες φορές ότι «κανείς και τίποτα δεν είναι ασφαλές» και έτσι, ποδηγετώντας αντιστάσεις και χειραγωγώντας συνειδήσεις, να προωθούν ευκολότερα νέα μέτρα καταστολής, αστυνόμευσης, χαφιεδισμού και στρατωνισμού.
Φυσικά, οι «αντιτρομοκράτες» έχουν ένα ακόμα όπλο στα χέρια τους: Ποτέ δεν πιέζονται από τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να απαντήσουν στο εξής απλό: Τι τους εξυπηρετούν τα μέτρα που προωθούν, δεδομένου ότι οι κάμερές τους και η γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση είναι - αποδεδειγμένα - τελείως αναποτελεσματικά για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Το γεγονός ότι εκεί - στα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη - συμβαίνουν τρομοκρατικές ενέργειες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτά τα μέτρα είναι άχρηστα. Ότι δεν ικανοποιούν τους λόγους για τους οποίους, υποτίθεται, λειτουργούν. Συνακόλουθα, η επίκληση της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», για να πετύχουν τη γενικευμένη χρήση αυτών των ίδιων - αναποτελεσματικών - μέτρων είναι προσχηματική.
Που σημαίνει ότι αφού οι κάμερες δεν τους είναι χρήσιμες για να σταματούν, να πιάνουν ή να παρακολουθούν τους τρομοκράτες, τότε κάπου αλλού στοχεύουν. Αφού τους είναι άχρηστες για να «τρομοκρατούν» τους τρομοκράτες, τους κουκουλοφόρους και τους «γνωστούς - άγνωστους» - αλλά τόσο πολύ επιμένουν να τις θέλουν - τότε, μάλλον, θα τις χρειάζονται για να τις στρέφουν εναντίον άλλων. Ποιων, άραγε;..

ΥΓ: Σε μια από τις περίφημες ετήσιες εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, εκείνη του 1999, τα πρόσωπα των «τρομοκρατών» ήταν αποτυπωμένα περίφημα. Στην έκθεση περιλαμβανόταν μάλιστα και φωτογραφία των «τρομοκρατών». Επρόκειτο για φωτογραφία τραβηγμένη από τις κάμερες της αμερικάνικης πρεσβείας, όπου απαθανατίζονταν τα πρόσωπα μερικών από τους χιλιάδες Έλληνες που συμμετείχαν εκείνη την εποχή στις αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και διαδήλωναν κατά της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ