ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΝΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Αφού λοιπόν κάποιοι αποφάσισαν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα της εξωγήινης ζωής, ας μιλήσουμε για το Σύμπαν.

Το Σύμπαν μας δεν είναι το μοναδικό σύμπαν.

Μια πληθώρα από σύμπαντα δημιουργήθηκαν από το τίποτα.

Η δημιουργία τους δεν προϋποθέτει την παρέμβαση μιας υπερφυσικής οντότητας, ενός θεού.

Αντίθετα, τα πολλαπλά αυτα σύμπαντα αναδύονται με φυσικό τρόπο σύμφωνα με τους νόμους της φύσης.

Αποτελούν πρόβλεψη της επιστήμης.

Κάθε σύμπαν έχει πολλές δυνατές ιστορίες και υπάρχουν πολλές δυνατές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρίσκεται σε μεταγενέστερες χρονικές στιγμές, σε στιγμές δηλαδή, όπως το παρόν, πολύ μετά την δημιουργία του.

Οι περισσότερες απο τις καταστάσεις αυτές θα είναι πολύ διαφορετικές από το Σύμπαν που παρατηρούμε εμείς και αρκετά αφιλόξενες για οποιαδήποτε τυχόν μορφή ζωής.

Ελάχιστες μονάχα απο αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ύπαρξη πλασματων όπως εμεις.

Έτσι, μέσα από την απέραντη αυτή ακολουθία, η παρουσία μας "ξεδιαλεγει", τρόπον τινα, μονάχα οσα σύμπαντα είναι συμβατα με την ύπαρξη μας.

Μπορεί στην κλίμακα του κόσμου να είμαστε μικροί και ασήμαντοι, αλλα το παραπάνω γεγονός μας καθιστά, κατά μία έννοια, άρχοντες της Δημιουργιας και απόλυτους υπεύθυνους να παμε τον κόσμο ενα βήμα παραπέρα κάνοντας το αποφασιστικό βήμα της κατάργησης της εκμετάλλευσης των ανθρώπων από άλλους ανθρώπους.

Σχόλια

Ο χρήστης JohnyQ είπε…
βασικά γεια σου σ/φε

καταλαβαίνω την αντίθεση στα συμφεροντά των εκμεταλλευόμενων την ύπαρξη ενός υπερφυσικού όντος, και την απόρριψη αυτής της θέσης και επιστημονικά με βάση τον διαλεκτικό υλισμό.

Ακομη η δημιουργία ενός σύμπάντος από το "τίποτα" έρχεται σε αντίθεση με ένα θεμελιώδη νόμο της διατήρησης μάζας-ενέργειας. Γι'αυτό και απορρίπτεται η "μεγάλη έκρηξη" και θεωρούμε το χρόνο και το χώρο άπειρο.

αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει ότι υπάρχουν πολλαπλά σύμπαντα; συγκεκριμένα εξήγησε το εξής"Μια πληθώρα από σύμπαντα δημιουργήθηκαν από το τίποτα.";

ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης aliatas είπε…
Γειά σου φίλε μου και σύντροφε johny Q.

Βασικα μην πιστέψεις ότι είμαι κάποιος ειδικός πάνω στο θέμα.

Στα πλαίσια λοιπόν μιας συντροφικής κουβέντας να σου πω ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ο θεμελιώδης νόμος της διατήρησης μάζας - ενέργειας να ισχύει ΜΕΤΑ την δημιουργία του σύμπαντος και ΟΧΙ πριν.

συνεχίζεται...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Να εξηγήσω πως μια πληθώρα από σύμπαντα δημιουργήθηκαν από το τίποτα, στα στενά όρια ενός σχολίου είναι αδύνατον...

Πάντως να ξέρεις ότι στα πρώτα 2.000 περίπου χρόνια επιστημονικής σκέψης, τη βάση της θεωρητικής εξήγησης συνιστούσαν οι καθημερινές εμπειρίες και η διαίσθηση. Καθώς βελτιώναμε την τεχνολογία μας και εκτείναμε το φάσμα φαινομένων που μπορούσαμε να παρατηρήσουμε, αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε ότι η Φύση συμπεριφέρεται με τρόπους που συμφωνούν όλο και λιγότερο με την καθημερινή μας εμπειρία, συνεπώς και με τι διαίσθηση μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ