ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Ο σύγχρονος πατριωτισμός σήμερα εκφράζεται με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό.

Καμία καπιταλιστική χώρα, όσο και προωθημένη να είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν μπορεί να εξασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία στο λαό της, το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, παρά μόνο τυπικά, και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άρα όποιος δεν παλεύει να πέσει ο καπιταλισμός δεν είναι πατριώτης, επίσης όσοι έφυγαν κατά καιρούς από το ΚΚΕ είναι προδότες και δεν συνεργαζόμαστε να πέσει ο καπιταλισμός, άρα οι μόνοι πατριώτες είμαστε μεις. Γειά σου ρε Αλέκα με το Νέο Μαρξισμό σου! Βρίσε κι άλλο το λαό που δεν παλεύει να πέσει ο καπιταλισμός. Γουστάρει. Είναι μαζόχας. Εξάλλου 3 χρόνια Μνημόνια το αποδεικνύουν.
Ο χρήστης Παναγιώτης Αλιατάς είπε…
Αντρίκο μου, εξαρτάται πως τον εννοείς εσύ τον πατριωτισμό. Μπορείς αν θέλεις να μου πεις το παράδειγμα κάποιου που σήμερα παλεύει για ΜΗΝ πέσει ο καπιταλισμός για να δούμε πόσο πατριώτης είναι. Όσοι έφυγαν από το ΚΚΕ, έφαγαν γιατί προφανώς διαφωνουσών με την στρατηγική του, οπότε για ποια συνεργασία μιλάμε; Εκτός αν μου πεις ότι έφυγαν για να συνεργαστούν μετά μαζί του !!! ο Μαρξισμός είναι ένας, όπως και ο Σοσιαλισμούς άλλοι έχουν αδύναμα στην πολυποικιλότητα, αν θες απευθύνσου εκεί. Η Αλέκα δεν έβρισε πότε τον λαό, πάντα τονίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους της Ελλάδας. Το ότι το 90% του Ελληνικού λαού υπογράφει με την ψήφο του την καταδίκη του, δεν είναι θέμα μαζοχισμού, κατά τη γνώμη μου είναι ζήτημα ανώριμης ταξικής συνείδησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο