Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ (vid)


Παρακολουθήστε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Ο Καπιταλισμός είναι η κρίση» είναι στα αγγλικά και δύστυχος χωρίς υπότιτλους. Εξετάζει τις ιδεολογικές ρίζες της «λιτότητας» και κατά κάποιο τρόπο προτείνει μια επαναστατική διέξοδο  από την τρέχουσα κρίση.

Το 2008 η «οικονομική κρίση» στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν γεγονός. Άμεσος στήθηκε ένα σχέδιο που έδωσε το δικαίωμα στο αμερικανικό μεγάλο κεφάλαιο να κλέψει τρισεκατομμύρια δολάρια του αμερικανικού λαού. Κανείς δεν φυλακίστηκε για αυτό το έγκλημα, η μεγαλύτερη κλοπή δημοσίου χρήματος στην ιστορία ήταν γεγονός.
 

Αποθρασιμένοι κεφαλαιοκράτες σε όλη την υδρόγειο αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για την δική τους «κρίση» μέσω προγραμμάτων «λιτότητας» ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας και κατάργησης εργατικών δικαιωμάτων.

Το ντοκιμαντέρ κάνει προσπάθεια να εξηγήσει τη φύση της καπιταλιστικής κρίσης, επισκέπτεται τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας και συνιστά την επαναστατική διέξοδο για το μέλλον.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην κρίση στην Ελλάδα, την διαμαρτυρία εναντίων του G20 στο Τορόντο του Καναδά το 2010, και την αξιοσημείωτη και ενθουσιώδη μάχη που δόθηκε τον περασμένο Φλεβάρη από τους εργαζόμενους στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη βαθιά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική των περικοπών και των επιθέσεων στα εργασιακά δικαιώματα του κυβερνήτη Σκοτ Γουόκερ.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο