Η ταξική αλήθεια τσούζει

Η ταξική αλήθεια τσούζει

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΧΙΟΣ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (VIDEO)

Τόπος εξορίας γυναικών στα πέτρινα Χρόνια 1948 -1952», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χιου του ΚΚΕ αυτό το Σάββατο, στις 6.30 μ.μ.., στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. VIDEO

Η εκδήλωση βασίζεται στις μαρτυρίες γυναικών που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου κρατήθηκαν στο στρατόπεδο Γκιάλα και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, που χρησιμοποιούνταν εκείνα τα χρόνια ως τόποι εξορίας για τις γυναίκες τα παιδιά τους, πριν την μεταφορά τους στο Τρίκερι Μαγνησίας και στη συνέχεια στη Μακρόνησο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρία μέρη, την παρουσίαση του χρονικού της παραμονής των γυναικών στη Χίο, φωτογραφικό ντοκουμέντο και θεατροποιημένο δρώμενο καθώς και βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες είχαν έρθει στη Χίο πριν από 15 χρόνια σε παρόμοια εκδήλωση με πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Αγγελική Χατζηδημητρίου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας «Η ζωή στους Βράχους».


http://www.chiosnews.com/cn26102012405220.asp

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Αν ο Λένιν είχε facebook…Ενα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που έχουν ως εργαλεία συλλογής πληροφοριών, τις οποίες ο καθένας θα ήταν ιδιαίτερα διστακτικός να παραχωρήσει σε άλλη περίπτωση.

Πληροφορίες που αφορούν στη συναισθηματική κατάσταση και στις εναλλαγές της, στον κοινωνικό περίγυρο και στις διαπροσωπικές σχέσεις, πληροφορίες για τη στάση του και την τοποθέτησή του σε μια σειρά ζητήματα, πολιτικά και άλλα, πληροφορίες που θα ήταν αδύνατο να συλλεχθούν για ολόκληρο τον πληθυσμό χωρίς αυτές τις τεχνολογίες.

Οταν η συγκέντρωση τέτοιων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών συνδυαστεί με τη δυνατότητα της σύγχρονης τεχνολογίας διασύνδεσης και διασταύρωσης μεγάλου όγκου πληροφοριών και με τις άλλες εξελίξεις στην αποθήκευση πληθώρας δεδομένων από άλλες πηγές (π.χ. φορολογικά στοιχεία, αυτόματη αναγνώριση πινακίδων αυτοκινήτων κ.λπ.) το πρόβλημα γίνεται περισσότερο εμφανές.

Με την αξιοποίηση αυτών των μεθόδων και κυρίως μέσα από την ηθελημένη παροχή άπλετων προσωπικών δεδομένων, τα αστικά επιτελεία έχουν πολλαπλάσιες δυνατότητες ανακάλυψης της πολιτικής τοποθέτησης του καθενός και σε τελευταία ανάλυση, πολλαπλάσια πληροφόρηση για τον πραγματικό αντίπαλο, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Φανταστείτε τι δυνατότητες θα είχαν οι Μπολσεβίκοι μαζί κι ο Λένιν να μείνουν στην παρανομία το κρίσιμο καλοκαίρι του 1917 και να πετύχουν την Οκτωβριανή Επανάσταση, αν ο κομματικός μηχανισμός, οι φίλοι, οι συγγενείς του καθενός, οι οπαδοί βρίσκονταν αποθηκευμένοι σε κάποια κατάστιχα της Οχράνα...


Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣΈχω μπροστά μου μια έρευνα που έγινε στην αρχή της εμφάνισης της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που λέει ότι σε σχέση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου η μισθωτή εργασία αγγίζει το 80% της απασχόλησης, στην Ελλάδα είναι το 66%, και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση όσον αφορά τους εργοδότες.
Προσέξτε τώρα.
Στον όρο "εργοδότης" τους τσουβαλιάζουν όλους.
Η Ελλάδα λέει έχει 380.000 εργοδότες, ότι οι περισσότεροι είναι μικροεργοδότες και θύματα της δράσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου δεν αναφέρετε πουθενά.
Η μεγάλη πλάκα είναι ότι κάποιοι άλλοι λογαριάζουν σαν εργοδότες και το ένα εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους.  
Το βρήκα ενδιαφέρον γι’ αυτό στο παραθέτω.

Είναι πάντως σημαντικό να υπάρχει μια σαφή, ολοκληρωμένη και με κάθε λεπτομέρεια, εικόνα της ελληνικής διαστρωμάτωσης της κοινωνίας.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ


Η δική μας απάντηση στις προσταγές να πληρώσει ο λαός τα χρέη των Ελλήνων και ξένων  κεφαλαιοκρατών ώστε να διέλθει ο ελληνικός και ξένος  καπιταλισμός την κρίση του, είναι μία και μόνο - και πρέπει να δοθεί με οργανωμένο και μαζικό τρόπο:

«Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος σας»