ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ. ΑΜΕ!


 
Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, το καπιταλιστικό σύστημα, δήθεν παρέχει αυτόματα έναν πλούτο στους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους. Σε αυτή τη βάση, οι εργαζόμενοι κυοφορούν ασυνείδητα αυτήν την απατηλή ελπίδα, και αν τα σχέδιά τους δεν γίνουν πραγματικότητα, κατηγορούν απλά τον εαυτό τους.

Στην πραγματικότητα, κάτω από τον καπιταλισμό, δεν έχει σημασία πόσο πολύ εργάζεσαι, το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου το ίδιο όπως και στην κλήρωση. Ο πλούτος, με σπάνιες εξαιρέσεις, δεν δημιουργείται από τη σκληρή δουλειά, αλλά είναι το αποτέλεσμα της απάτης και η παντελής έλλειψης της ηθικής μεταξύ εκείνων που έχουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία. Είναι μύθος ότι η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, σε συνδυασμό με την καλή τύχη.

Σχόλια

Ο χρήστης Γιώργος Τσουκνίδας είπε…
Το κακό είναι πως ακόμα και μέσα στην καπιταλιστική κρίση υπάρχουν πολλοί που πιστέυουν πως η κρίση δεν τους αγγίζει και θα καταφέρουν τελικά να πλουτίσουν κάποια στιγμή.Ο ταξικός εχθρός έχει ακόμα πολλά όπλα και καταφέρνει να χειραγωγεί τις μάζες.Ως πότε όμως....
Ο χρήστης Παναγιώτης Αλιατάς είπε…
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που τους έχει τσακίσει στην κυριολεξία η κρίση και αυτοί προσπαθούν να γίνουν κροίσοι παίζοντας Τζόκερ βερεσέ στο προποτζίδικο της γειτονιάς τους.
Ο χρήστης Γιώργος Τσουκνίδας είπε…
Η εξαθλίωση φτάνει πολλές φορές απότι φαίνεται στα όρια του παραλογισμού.Η αλήθεια είναι πως τους έχουν εκπαιδέυσει να συμπεριφέρονται έτσι.Ομως η ίδια η πραγματικότητα θα τους ξυπνήσει...αργά η γρήγορα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ