ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ξέρετε πως ήταν η κατάσταση την εποχή του μεσοπολέμου; Μερικά χρόνια πριν το ξέσπασμα του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου;

Στη Γερμανία, από τους 8.000 αποφοίτους των τεχνικών σχολών και των πανεπιστημίων το έτος 1931 – 1932, μόνο 1.000 βρήκαν εργασία στην ειδικότητά τους. Από τους 22.000 δασκάλους που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους το έτος 1931 – 1932, μόνο 990 βρήκαν θέσεις εργασίας. Οι μηχανικοί είχαν καταντήσει απλοί μεροκαματιάρηδες, ενώ από τους αποφοίτους των τεχνικών σχολών μηχανικής μόνο το ένα πέμπτο κατάφερε να βρει δουλειά. Το 1932 45.000 απόφοιτοι ήταν άνεργοι και ελλείψει διορθωτικών μέτρων, ως το 1935 είχαν ανέρθει σε 105.000!

Καταλάβατε τώρα από ποιο τεράστιο κομμάτι της κοινωνικής βάσης κατάφεραν οι Ναζί να επανδρώσουν τις στρατιές του φασισμού;

Σας θυμίζει τίποτα από τη σύγχρονη πραγματικότητα;

Τα στοιχείαέχουν αντληθεί από το βιβλίο: «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση»

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αλέξη, καλά και σωστά τα λέει ο Κασιμάτης για την Αντισυνταγματικότητα του "Χρέους" ! Αλλά Εμείς/Εγώ ΕΝΑ θα σου είπω: Εμείς Από Τα Έγκατα της Γης Κατακτητές Της Κορυφής, ΕΜΕΙΣ και Εάν Περάσαμε Πολλά Με ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ ....! Και όπως είπε ο Στέλιος, ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΟΥ και το Φιλότιμο ΜΟΥ ΒΑΔΙΖΩ ΜΕΣΑ στην ΖΩΗ με ΚΑΘΑΡΩΝ το ΜΕΤΟΠΩΝ ΜΟΥ (Απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!). Το Ελληνικόν Μέλλον ΕΣΤΙ και ΕΙΝΑΙ η Ελληνική Ιστορική Συνείδηση (ΕΙΣ) !
Όλα τα άλλα είναι μπούρδες και ξεράσματα ! Εντάξη Φίλε ;;;;;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο