Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Απίστευτα πράγματα ακούγονται από τους εκπροσώπους της εγκληματικής οργάνωσης στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν εργαζόμενους ανθρώπους στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία όπως αυτό στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Λένε σε όσους παρασυρμένοι από την ανέχεια, αλλά και την ελλιπή μόρφωση και ταξική συνείδηση τους πλησιάζουν, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τους Εθνικιστές (φασίστες) και ότι πάντα στο βάθος της ιστορίας ο Εθνικισμός (Φασισμός) ήταν στο πλευρό της εργατικής τάξης της πατρίδας.

Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά ας μιλήσουμε συγκεκριμένα:

Ο Νόμος περί Συνδικάτων της 3ης Απρίλη 1926 στην φασιστική Ιταλία, στο άρθρο 18 ορίζει τα εξής:

«Υπάλληλοι και εργάτες οι οποίοι σε ομάδες των τριών ή και περισσοτέρων διακόπτουν συμφωνημένη εργασία, είτε εργάζονται κατά τρόπον που διαταράσσει τη συνέχεια ή την κανονικότητά της, προκειμένου να εξαναγκάσουν τους εργοδότες να μεταβάλλουν τις υπάρχουσες συμφωνίες, τιμωρούνται με επιβολή προστίμου το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 1.000 λιρέτες. Οι ηγέτες, οι υποκινητές και οι οργανωτές των προαναφερόμενων εγκλημάτων τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, όχι περισσότερο από δύο έτη, επιπροσθέτως των προστίμων ως ορίζονται παραπάνω».

Αυτό είναι το φασιστικό κράτος. Η τελευταία ελπίδα του καπιταλισμού όταν οι εργάτες αρχίζουν να σηκώνουν ανάστημα. Το μαντρόσκυλο που θα επιβάλει την καταστολή της εργατικής τάξης.

Θέλετε και κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο του οικονομικού αρθογράφου της εποχής, Άιντσιχ, με τίτλο: Οικονομικές Βάσεις του Φασισμού, το οποίο απευθύνεται στους επιχειρηματίες;…

Στη σελ. 11 γράφει: «Οι απεργίες και τα λοκ άουτ κηρύσσονται εκτός νόμου από το ξεκίνημα του φασιστικού καθεστώτος».

Στη σελ. 31: «Σε καμία χώρα δεν ήταν τόσο εύκολο όσο στην Ιταλία να δοθεί η συγκατάθεση των υπαλλήλων στη μείωση των μισθών»

Στη σελ. 73: «Χάρη στην επικράτηση της ειρήνης στη βιομηχανία, οι μισθοί στην Ιταλία είναι πιο ελαστικοί σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλη χώρα».


Υπάρχει κανείς που έχει αμφιβολίες για το ρόλο που καλείται να παίξει ένα φασιστικό καθεστώς; Την καταστροφή όλων των αυτοτελών οργανώσεων των εργατών θέλουν. Για την πλήρη δουλική υποταγή των εργατών στους εργοδότες δουλεύουν. Η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και η εντεινόμενη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης είναι ο πρώτος τους στόχος. Αυτά και άλλα χειρότερα είναι τα μόνα που μπορεί να περιμένει η εργατική ταξί από το φασισμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ