Έλεος με τους αριστερούλιδες


1. Για την ενότητα της Αριστεράς και τη δημιουργία «τρίτου πόλου», η Αλέκα θέλησε να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. «Κανένας πόλος» είπε, «δεν φτιάχνετε σε ένα τραπέζι με κείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να δυναμώσουν μόνο για να πάνε να τ’ ακουμπήσουν σε μια κυβέρνηση Αριστεράς τύπου ΠΑΣΟΚ. Να το πω και ως εξής. Νερωμένο κρασί πολλοί αριστεροί πίνουν χωρίς να το έχουν νερώσει οι ίδιοι. Δεν θα τους βοηθήσουμε σ’ αυτό το νέρωμα». Πες τα ρε Αλέκα μου…Πες τα, με τους αριστερούλιδες.

2. Μετά τη νέα τραγωδία στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο αυτού που αποκαλούν «μαθητικό τουρισμό», πώς και δε βγήκε ακόμα η κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά να δηλώσει ότι «το μαχαίρι θα μπει στο κόκαλο»;...

3. Ο μετρ της σάχλας Γρηγόρης του «Όμορφου Κόσμου» δήλωσε δημοσίως ότι, ναι του έλειψε η γυναίκα, καθώς δεν είχε κάποιον να… σκουπίζει, να του πλένει, και να του σιδερώνει τα ρούχα. Αφού δεν του έλειψε τίποτε άλλο, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

4. Μεταφέρω δυο ενδιαφέρουσες απορίες, πραγματική αφορμή για σκέψη, της μίας και μοναδικής Ελένης Μενεγάκη. Η πρώτη είναι γλωσσολογικού ενδιαφέροντος «πως λέγονται οι μικροί μάγοι; Μαγάκια η μαγουλάκια;». Η δεύτερη ίσως αφορά τον δήμαρχο κ. Κακλαμάνη «Γιατί δεν έχει σιντριβάνια η Ομόνοια;»

5. Η ασέλγεια πάνω στον νου μας αυτές τις μέρες πρέπει να είναι πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Ιστορίας. Από την εποχή του Παττακού είχαμε να ακούσουμε τέτοια άμορφα σχήματα λόγου. Βυθίστηκε και το μυαλό μας στην καλντέρα με τα ομόλογα της ασυναρτησίας.

6. Στο τέλος η μηδενική ανοχή θα γίνει μηδενική ενοχή. Άντε να δω πότε επιτέλους ο γίγαντας ελληνικός λαός θα αποκτήσει μηδενική αντοχή.

7. «Η αδράνεια είναι μια πεπαλαιωμένη μορφή της απελπισίας» έλεγε ο Antoine de Saint-Exupery. Απελπισμένοι πολίτες, έχετε και εσείς την παραπομπή σας.

8. Φταις εσύ που είσαι ηλίθιος και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η μηδενική ανοχή είναι πολλαπλάσιο της κοροϊδίας. Φταις εσύ που οι εφιάλτες από το παρελθόν ξυπνούν και τρώνε τα σωθικά σου. Φταις εσύ που η δημοσκόπηση είναι προϊόν ενός συστήματος που κατασκευάζει μεταλλαγμένες συνειδήσεις. Φταις εσύ που οι ζαρντινιέρες δέρνουν και τα αυτοκίνητα συμμετέχουν σε επεισόδια. Φταις εσύ που σιωπάς και σε λίγους μήνες ξανά θα νομίζεις ότι κέρδισες. Ξύπνα αδερφέ μου, η ώρα πλησιάζει.

9. Ελλάδα. Η χώρα των ανίδεων διοικητών και λοιπών. Νευρική ανορεξία της ευθύνης.

10. Όσο τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης θα είναι… σαν talk show ένα πράμα, ο Χατζηνικολάου θα πρωταγωνιστεί σε όποιο κανάλι κι αν βρίσκεται. Αν ξαναγίνουν δελτία, το συζητάμε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ