«Πλυντήρια» Siemens...

  1. Έπεσε η ανταγωνιστικότητα. Κάποιοι απρόσεχτοι και βιαστικοί επιχειρηματίες ...αναγκάζονται τώρα να συλλαμβάνονται με 4.000 χάπια μεθαδόνης. Να πληρώνουν αξιωματικούς του ναυτικού 30.000 ευρώ για να σκοτώσουν τους ανταγωνιστές τους. Κόσσοβο χωρίς σύνορα, τράπεζες χωρίς σύνορα, κεφάλαια χωρίς σύνορα, μαφίες χωρίς σύνορα, ναρκωτικά χωρίς σύνορα, κάμερες χωρίς σύνορα. Η «ελεύθερη οικονομία» του μπιστολιού και η επιχειρηματικότητα, χρειάζονται κάμερες παντού. Γιατί μπορεί να σηκώσεις και συ κεφάλι δούλε και να απαιτήσεις να έχεις δουλειά, να θες αυξήσεις, συντάξεις ανθρώπινες, σχολεία που να μπορείς να κάνεις μάθημα χωρίς να παγώνεις, χωρίς να πιάνεις τη μύτη σου από τη βρώμα, νοσοκομεία χωρίς φακελάκια.

  1. Η δουλειά του είναι εξαιρετική. Σαρώνει τα βραβεία σε όποιο φεστιβάλ προββάλονται τα έργα του. Παρόλα αυτά παραμένει παραδειγματικά σεμνός και ακούραστα εργατικός. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, υπερασπίζετε το ντοκιμαντέρ και ως τέχνη και ως λειτούργημα.

  1. Τα σύνορα, τίθενται σε καθεστώς αμφισβήτησης πάντα με δυο τρόπους, οι οποίοι μόνο κατ' επίφαση λειτουργούν αντιπαραθετικά, αφού, επί της ουσίας, δρουν συμπληρωματικά: Ο ένας τρόπος είναι η υποταγή και υπόκλιση, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, σε κείνους που «παίζουν» με τα σύνορα για δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Ο άλλος είναι η υποταγή και η υπόκλιση, στο εσωτερικό πεδίο, στην εγχώρια πατριδοκαπηλία και στον εθνικισμό...

  1. Το «Muzine» είναι ένα νέο μουσικό περιοδικό που έρχεται από την Πάτρα κάθε δίμηνο. Άψογο design, εύστοχα κείμενα, καταπληκτικά cd! Κάποιοι αντιστέκονται ακόμα στη μεταμοντέρνα φτήνια.

  1. Η υπόθεση της Ελλάδας με τα Σκόπια έχει σχέση με τα σύνορα. Έχει σχέση με τις διεθνείς συνθήκες. Έχει σχέση με την ειρήνη και την καλή γειτονία σε μια περιοχή του πλανήτη που οι αλυτρωτισμοί, οι εθνικισμοί, οι σοβινισμοί και οι πόλεμοι είναι ζήτημα του παρόντος και όχι του απώτατου παρελθόντος. Το «πακετάκι» το πραγματεύεται ο κ. Νίμιτς, εντολοδόχος ενός «διεθνούς δικαίου» που βομβαρδίζει και αλλάζει τα σύνορα στα Βαλκάνια, που ποδοπατά τις συνθήκες και ανάβει το φιτίλι του εθνικισμού, του σοβινισμού και του πολέμου, μόνο με την υπόθεση της ειρήνης δεν ασχολείται. `Η, για την ακρίβεια, ασχολείται με τον τρόπο που υπαγορεύουν οι εντολοδότες του. Καταλαβαίνεται!

  1. Ποιων τις καρδιές πίστεψαν πως θα κλέψουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «Heartς in Athens» ξαμολώντας στους δρόμους της Αθήνας άτακτα πεταμένα γλυπτά και κοντραπλακέ που μοιάζουν με παρατημένα κομμάτια θεατρικού σκηνικού; Οι καρδιές μπορεί να υπηρετούν τους «φιλανθρωπικούς» σκοπούς των εμπνευστών τους, αλλά όχι και την αισθητική μας και είναι εμφανώς λίγες μπροστά στους τετράποδους προκατόχους τους, τις αγελάδες, επιβεβαιώνοντας το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» Ακόμα και στο κιτς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ