ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, τρομοκρατημένη από τους επαναστάτες της αποχής αποφάσισε να παραχωρήσει το 23% και τον έλεγχο της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες.

Αν αναρωτιέστε πια είναι αυτή η ΕΥΑΘ, σας λέω ότι είναι η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Με λίγα λόγια και το νεράκι εμπόρευμα αδέλφια μου Καρντάσια.

Και μη σκεφτεί κανένας πονηρός ότι αυτό είναι πρόβλημα των θεσσαλονικιών, γιατί αυτή η πολιτική αν περάσει στην Θεσσαλονίκη θα γενικευτεί παντού.

Να θυμίσω ότι η Πασοκάρα μετέτρεψε την ΕΥΑΘ σε Α.Ε. και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο. Η κυβέρνηση της ΝΔ πριν τρομάξει από τα παλικάρια που έκαναν αποχή από τις ευρωεκλογές εκχώρησε το 5% στη γαλλική πολυεθνική SUEZ και τώρα που έχει τρομοκρατηθεί επιχειρεί να ολοκληρώσει το «πακετάκι»
Πέρα από την πλάκα όμως τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά αν αναλογιστούμε ότι:

Πάνω από 460 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξαρτώνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις ύδρευσης.

Μέχρι το 2015, περισσότερο από το 75% της ευρωπαϊκής αγοράς και το 65% της αντίστοιχης αμερικάνικης, θα ιδιωτικοποιηθούν.

Το αποτέλεσμα αυτών των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι ο υπερδιπλασιασμός των ανθρώπων που οι ανάγκες τους σε νερό θα εξαρτώνται από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή:

Περισσότεροι από 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό

Το 20% του πληθυσμού της Γης αναγκάζεται να πίνει νερό από μολυσμένες πηγές.

Εμείς, ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Ευρώπης, ο λαός όλου του κόσμου καλούμαστε να αποφασίσουμε τελικά τι είναι το νερό;

Φυσικό αγαθό η…

Εμπόρευμα προς πώληση «τοις μετρητοίς»

Και αναλόγως να πράξουμε.

Διαβάστε κάνοντας κλικ εδώ, ένα καταπληκτικό σχετικό άρθρο του κ. Σ. ΓΚΙΑΛΗ με αναλύσεις, πίνακες κτλ. Ο κ. ΓΚΙΑΛΗΣ είναι Τοπογράφος Μηχανικός, Λέκτορας Οικονομικής Γεωγραφίας.

Σχόλια

Ο χρήστης macgiorgosgr είπε…
Να μην ξεχνάμε και την συμβολή των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σ' αυτό, όπου κεντρικό τους σύνθημα ήταν "51% και διοίκηση στο κράτος". Όταν εμείς λέγαμε ότι κάτι τέτοια θα αποτελέσουν Δούρειο Ίππο…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ