Η ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

2.094 δις. ευρώ, ήταν συνολικά τα φέσια στην αγορά (ακάλυπτες επιταγές, ανείσπρακτα γραμμάτια) μόνο για το πρώτο 7μηνο του 2009.

181,88% αυξήθηκε ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

296 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο.

140 εκατ. ευρώ έφτασαν οι απλήρωτες συναλλαγματικές το 2009.


Όπως ξέρετε, πολλοί από εσάς και από προσωπική εμπειρία, τα σπασμένα σε τέτοιες περιπτώσεις φορτώνονται πρώτα και κύρια στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ πάνω στους οποίους η «επιχειρηματικότητα» κάθε πιθανού και απίθανου, Έλληνα η ξένου μεγαλοκαρχαρία μετακυλύει όλα τα φαινόμενα μιας οικονομικής κρίσης και τις αντιφάσεις της βαρβαρότητας που λέγετε καπιταλισμός.
Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους, μια χαρά τη «βολεύουν» αφού τζιράρουν με το φαινόμενο των μεταχρονολογημένων επιταγών τις οποίες και «σπάνε» με ακόμη δυσμενέστερους όρους και επιτόκια σε βάρος αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Τους τελευταίους μήνες βέβαια οι φιλάνθρωποι αυτοί ευεργέτες του τόπου με το πλούσιο βιογραφικό κοινωνικής ευαισθησίας, με διπλάσιους ρυθμούς αυξάνουν και τα δάνεια των νοικοκυριών που βγάζουν στο «κόκκινο» σε μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει την αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία των λαϊκών στρωμάτων, που δυστυχώς ακόμα αρκετοί από αυτούς στηρίζουν τα κόμματα ντίλερ του μεγάλου κεφαλαίου, οι θεωρούν εξυπνάδα η πράξη αντίδρασης, στις εκλογές να πάνε «παραλία».
Αδέλφια έχουμε κόμμα σύμμαχο. Κάντε του όση κριτική θέλετε, το κόμμα μας όμως είναι ένα, αυτό που δεν πρόδωσε ποτέ τους λαϊκούς αγώνες και στις λαϊκές διεκδικήσεις ήταν πρωτοπόρο.

Σχόλια

Ο χρήστης Andreas είπε…
Μα τι λες τώρα που θα ψηφίσω- στηρίξω ΚΚΕ. Να με κοροϊδευουν οι άλλοι στο καφέ? Αν δεν είσαι ανάρχοανεξαρτητοειστεολοιιδιοι ατόμο δεν είσαι προχωρημένη επαναστατική αριστερά. ΚΚΕ ψήφιζε ο παππούς μου πριν 50 χρόνια. Ακόμα εκεί είστε? Εξάλλου εκεί είστε στρατός, κάνετε ότι σας λέει ο Μαϊλης, διάβαζεται με το στανιό Ριζοσπάστη και τρέχεται στις πορείες επειδή σας το λέει το κόμμα σας, το οποίο τα παίρνει από Κόκκαλη, Γερμανό, Ιταλό, Siemens (το είπε ο Κοροβέσης, το επιβεβαίωσε και ο Βότσης δεν χωρά αμφισβήτηση). Χώρια που ο Εφραίμ εχει μπατζανάκη που πριν 30 χρόνια ήταν στην ΚΝΕ. Άσε φίλε, δεν θα πάρουμε. Εμείς διάβαζουμε Καθημερινή ή Ελευθεροτυπία, δεν πάμε να ψηφίσουμε (όλοι σκατάδες είναι), κάνουμε ότι λέει η μόδα, πάμε στην πορεία για τον αναρχικό Μάκη τον Σουγιά, δεν έχουμε κόμματα και λοιπές μαλακίες να μας πιπιλίζουν το μυαλό και αντιστεκόμαστε για τα δικαιώματά μας με βίντεο και πουρέ. Που πας τώρα εσύ με ΚΚΕ να μας τη βγεις?
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ανδρέα είσαι γίγαντας.

Θα χαρώ πολύ να διαβάζω πιο συχνά σχόλια σου στο blog μου.
Ο χρήστης Andreas είπε…
Οι αγώνες είναι πια εκτός μόδας γιατί έτσι το θέλει η μόδα των αγώνων. Οι αγώνες πλέον γίνονται στα καφέ όπου θα κάνουμε συζήτηση ρουφώντας καφεδάκι, φορώντας την μπούζα με τον Τσε και βρίζοντας όλα τα λαμόγια, ενώ είμαστε και εμείς ένα μικρό λαμόγιο με την πιο άθλια μικροαστική στάση ζωή. Δεν ισχύει για όλο τον κόσμο αυτό αλλά είναι μια διαπίστωση για την πλειοψηφία του κόσμου. Και πλέον αυτές οι συζητήσεις έχουν περάσει και στο χώρο των blog. Κάνουμε κουβέντα για να κάνουμε. Για να δείξουμε ότι έχουμε οράματα, οργή, ότι πάμε κόντρα κ.λπ. Μετά στο δρόμο πάλι οι ίδιοι είμαστε... Αλλά θα συνεχίσουμε εμπρός. Venceremos!

Υ.Γ. Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση αλλά όπως είπε και ο mister Wolf στο Pulp Fiction "Ας μην αρχίσουμε να παίρνουμε τσιμπούκια ο ένας στον άλλον" :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ