ALZHEIMER - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ


«Στις μέρες μας δαπανώνται πέντε φορές περισσότερα χρήματα στην έρευνα για την ανδρική ανικανότητα και την προσθετική στήθους στις γυναίκες, σε σχέση με αυτά που δαπανώνται για τη θεραπεία της νόσου Alzheimer. Ως εκ τούτου σε λίγα χρόνια θα έχουμε ηλικιωμένους με τέλεια στύση και ηλικιωμένες με μεγάλα βυζιά που όμως κανείς τους δε θα θυμάται σε τι χρησιμεύουν»

Drauzio Varella - Βραζιλιάνος ογκολόγος, καθηγητής

Σχόλιο: Ο καθηγητής, ίσως και άθελα του περιγράφει την καπιταλιστική κοινωνία. Σε μια τέτοια κοινωνία, αξία έχει ότι προσφέρει περισσότερο κέρδος και όχι ότι είναι πραγματικά χρήσιμο για την ανθρωπότητα.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι το Alzheimer είναι η τελευταία ελπίδα των καπιταλιστών, μόνο όσοι πάσχουν από την συγκεκριμένη νόσο θα συνεχίσουν και στο μέλλον να στηρίζουν και να ανέχονται το σύστημα της βαρβαρότητας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Alzheimer έχουν πολύ πιο λίγοι από όσους θέλουν να μεγαλώσουν την πούτσα τους.Επομένως μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό το ότι δαπανούνται εκεί πιο πολλά λεφτά.
Οι καπιταλιστές δε χρειάζεται να ξεχάσουν αυτά που έκαναν.Απλά προσπαθούν να βγάλουν όσο πιο μεγάλο κέρδος μπορούν.Μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Ανώνυμε φίλε με αυτή την λογική θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι έρευνες για το φάρμακο του καρκίνου και του AIDS, γιατί από τη μια οι πιθανότητες να βρεθεί είναι λιγότερες από το να μην βρεθεί, και από την άλλη αυτοί που έχουν καρκίνο και AIDS είναι λιγότεροι από αυτούς που δεν έχουν ούτε καρκίνο ούτε AIDS.

Προφανώς ανώνυμε φίλε, θα σου φαίνετε απολύτως φυσιολογικό και το «ο θάνατός σου η ζωή μου» είναι κάτι που ισχύει για τους καπιταλιστές ακόμη και μεταξύ τους, πολύ περισσότερο όταν αφορά τη ζωή των εργατών.

Εμένα θα μου επιτρέψεις να τα βρίσκω όλα αυτά απολύτως παράλογα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς διαπιστώνω ότι το "Ο θάνατός σου, η ζωή μου" το βρίσκω φυσιολογικό.
Και λέω δυστυχώς γιατί ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό, το πιστεύω.
Όπως κατάλαβες aliata ενώ ξέρω ότι ο καπιταλισμός είναι αντικοινωνικός και βάρβαρος, διαπιστώνω ότι είμαι καπιταλιστής.
Και να σου πω γιατί είμαι?
Γιατί είμαι από την πλευρά των καπιταλιστών και όχι των εργατών.
Θα μου πεις η ζωη εχει γυρισματα.
Το ξέρω αλλά και παλι αυτο ειναι που μου αρεσει στον καπιταλισμο.Ότι ο ΝΟ1 μπορεί να βρεθεί στον πάτο και ξανα αναδυθεί σε ΝΟ1.
Ελπίζω να με πιάνεις.

Επίσης βρήκα ένα ωραίο άρθρο να διαβάσεις(δώσε σημασία σε αυτά που λέει ο ίδιος για τον μαρξισμό):
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3944:od-harvey-for-the-crisis-of-capitalism-videos&catid=76:arthografeia&Itemid=122
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αν είσαι καπιταλιστής ανώνυμε φίλε καλά κάνεις και υποστηρίζεις το σύστημα που σου επιτρέπει να εκμεταλλεύεσαι τους συνανθρώπους σου.

Αρκεί να είσαι όντος καπιταλιστής, γιατί ξέρω αρκετούς φουκαράδες που νομίζουν ότι είναι.

Σ’ ευχαριστώ για το άρθρο που μου πρότεινες. Το διάβασα με προσοχή σε πολλά συμφωνώ με τον David Harvey διαφωνώ όμως μαζί του όταν λέει ότι το 2010 ο μαρξισμός δεν έχει τις λύσεις.

Ο Μαρξ μας έχει «διδάξει» ότι η αστική τάξη και όσοι είναι μαζί της πρέπει να πληρώσουν. Και θα πληρώσουν μόνο όταν οι άνθρωποι της δουλειάς, αντί να γουρλώνουν τα μάτια μπροστά στα σκάνδαλα, βγουν στο δρόμο να διαδηλώσουν για το μεγάλο σκάνδαλο, αυτό της όλο και πιο στυγνής εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Αυτό ίσχυε τότε στα χρόνια του Μαρξ ισχύει τώρα στα 2010 και θα ισχύει για όσο θα υπάρχουν καπιταλιστές.

Αλλά στο ξαναλέω αν όντως είσαι καπιταλιστής δεν περιμένω από σένα να με καταλάβεις. Περιμένω όμως από τους εργάτες που εσύ εκμεταλλεύεσαι να καταλάβουν πως ως τώρα δεν έχουν κάνει ούτε καν αυτό που έκαναν προχτές τα βατράχια. Την ώρα που έπρεπε να εξασφαλίσουν τη συνέχεια του είδους τους βγήκαν απ' τη λίμνη, στο δρόμο κι έκοψαν στα δύο την Εγνατία για να πάνε στο απέναντι χωράφι που ήταν ο τόπος αναπαραγωγής τους. Ένα ένστικτο τα οδήγησε κι αδιαφόρησαν πλήρως για τους λογιστές, που μετράγανε πόσο κόστισε στην εθνική οικονομία τρεις ώρες κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου.

Αυτό που κάνουν τα βατράχια είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι. Το δίκιο σου το παίρνεις, δεν στο δίνουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ φίλε μου πιο πολύ κερδοσκόπος είμαι παρά καπιταλιστής η τίποτα άλλο. Καταρχας είμαι 17χρονος. Και ξέρεις φίλε μου τι έχω καταλάβει? Ότι στο υπάρχον σύστημα προοδεύει όποιος έχει αγοραστική δύναμη ή πιο απλά όποιος έχει φράγκα. Για αυτό είμαι διατεθειμένος να ενεργήσω σαν καπιτάλας για να αποκτήσω λεφτά. Και αυτό θα κάνω. Γιατί δεν βλέπω προοπτικές για τον εαυτό μου αν αρχίσω και είμαι υπερασπιστής του εργατικού δικαίου κλπ. Θεωρητικά είμαι αναρχοκομμουνιστής. Και το λέω αυτό γιατί έχω διαβάσει και Μαρξ αλλά και Κροπτόκιν και πιστεύω στις ιδέες τους.Όλα αυτά όμως θεωρητικά γιατί πρακτικά με ενδιαφέρει (σε αυτη τη φάση της ζωης μου) να κάνω περιουσία για να μπορώ να κινηθώ σε αυτό το σύστημα.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Καλέ μου φίλε εγώ νομίζω ότι δεν έχεις συνειδητοποίηση την ταξική σου θέση.

Καπιταλιστής δεν γίνετε όποιος γουστάρει, αλλά όποιος του το επιτρέπει το σύστημα και κυρίως όποιος είναι διατεθειμένος να πατήσει πάνω σε πτώματα.

Εγώ σε «κόβω» για παιδί κάποιας εργατικής λαϊκής οικογένειας που λόγο ηλικίας δεν έχεις ενταχτεί ακόμα στην παραγωγή με αποτέλεσμα να μην έχεις ολοκληρωμένη την εικόνα του καπιταλισμού και κυρίως της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Αργά η γρήγορα θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό φαινόμενο του καπιταλισμού. Ανεργία λέγετε. Αν πηγαίνεις σχολείο ήδη θα έχεις καταλάβει πόσο δύσκολες είναι οι σπουδές για τα παιδία των φτωχών οικογενειών. Σίγουρα έχεις αρχίσει να νιώθεις την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, την δυσκολία του να ασχοληθείς με κάποιο άθλημα που σου αρέσει. Ίσως να έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με την μάστιγα των ναρκωτικών, την καταστροφή του περιβάλλοντος, των δασών, των ακτών κλπ.

Όλα αυτά έχουν ευθεία σχέση με την μεγάλη κερδοφορία των καπιταλιστών, μιας χούφτας παράσιτων που έχουν κάνει τα πάντα εμπόριο για να ζουν αυτοί καλά σε βάρος μας.

Κι εσύ 17 χρονών παιδί μου λες ότι θες να γίνεις σαν τα μούτρα τους; Γουρούνι με ανθρώπινη μορφή;

Ε όχι ρε φίλε, κάπου έχεις χάσει το δρόμο σου, είμαι σίγουρος ότι μεγαλώνοντας θα τον βρεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα όσα λες είναι σωστά. Το ξεκαθαρίζω εδώ και τώρα ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σκατοσύστημα. Αλλά αφού αυτό υπάρχει τι να κάνουμε? Το θέμα είναι ότι εγώ (προσωπικά) μέχρι να έρθει η πτώση του καπιταλισμού, δεν θα είμαι θύμα του. Ακριβώς εδώ είναι η διαφορά μας. Πες μου τι μου προτείνεις? Να είμαι μοραλιστής, τάχα μου ιδεολόγος και τέτοιες παπαριές. Δηλαδή ουσιαστικά να είμαι το θύμα του καπιταλισμού. Όχι δεν θα γίνω εγώ το θύμα του καπιταλισμού. Εγώ από θύμα θα περάσω σε θυτης. Την ταξική μου θέση την ξέρω πολύ καλά. Κάτω,κάτω... Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να μείνω (και δεν θα μείνω) κάτω-κάτω αλλά θα αναρριχηθώ ψηλά σε αυτό το σκατοσύστημα. Όπως σου είπα, ιδεολογικά είμαι αναρχοκομμουνιστής. Αλλά δεν θα μείνω σε όλη μου τη ζωη να λεω ιδεολογιες περι δικαίου κλπ. Επίσης δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ρίξει τον καπιταλισμό. Όσο για το άλλο ναι. Από το να είμαι εγώ το πτώμα προτιμώ να είναι άλλοι. Εγώ δεν είμαι ο ήρωας της κοινωνίας όπου θα πεθάνει για το καλό των άλλων. Σου μιλώ ξεκάθαρα για να καταλαβαινόμαστε. Όσο για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που μου αναφέρεις, θα τα ξεπεράσω. Παντα υπάρχουν τρύπες στο συστημα από όπου μπορείς να περάσεις. Με συγχωρείς αλλά ο Ωνάσης (κι άλλοι χίλιοι Ωνάσηδες τότε και σήμερα) πως κατάφερε να γίνει αυτό που έγινε? Απλώς από θύμα έγινε θύτης. Όταν κάποιος έχει το δαιμόνιο μέσα του να ψάχνεται συνεχώς βρίσκει τη λύση. Εγώ δυστυχώς για το σύστημα δεν είμαι αυτος που θελει να καπαρωσει μια θεση στο δημοσιο και μετα να βολευτω. Στον καπιταλισμό δεν υπάρχει το μέσο. Ή θύμα ή θύτης θα είσαι. Διαλέγω το δεύτερο. Το ξέρω ότι αν σκεφτόντουσαν όλοι σαν εμένα η κοινωνία θα είχε πάει κατά διαόλου. Για αυτό ότι λέω το λέω για εμένα. Μιλώ καθαρά ατομιστικά,ωφελιμιστικά και κερδοσκοπικά. Αν με πεις μεγαλομανή,φιλοχρήματο και πολύ φιλόδοξο θα έχεις δίκιο. Για να κλείσει αυτή η συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά ξαναλέω άλλη μια φορα ότι: δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω το θύμα-πτώμα του καπιταλισμού. Επίσης έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είμαι εγώ ο επαναστάτης όπου θα ρίξει το σύστημα. Άρα εφόσον έχω αποκλείσει αυτά τι μου μένει? Να γίνω ο ίδιος καπιταλιστης. Πως? Θα τον βρω τον δρόμο μην σε νοιάζει.

Γ.Λ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιτσιρίκο πάντως Μάρξ δεν έχεις διαβάσει είμαι όχι 1000% σίγουρος αλλά 1.000.000% σίγουρος και άκου και κάτι άλλο είμαι και γω ένας από αυτούς που πίστευαν όπως εσύ αλλά δεν σε κατηγορώ μικρός είσαι θα καταλάβεις όπως κατάλαβα και γω.Άκου κάτι τώρα που αν είχες διαβάσει Μάρξ θα το ήξερες και δεν θα έλεγες αυτά που λές 1ον ο Μάρξ είχε πεί ότι η πρόοδο της επιστήμης θα δίνει την δυνατότητα στον εργαζόμενο να έχει άφθονο χρόνο και όχι να δουλέυει σαν δούλος και μην ξεχνάμε ότι όταν τα έγραφε όλα αυτά ακόμα δουλέυαν ποιό πολύ με τα χέρια παρά με τις μηχανές για να δείς πόσο μακριά έβλεπε.2ον όταν ο Μάρξ μίλησε για τον ιμπεριαλισμό ο καπιταλισμός δεν είχε φτάσει καν σε αυτό το στάδιο ο Μάρξ πέθανε το 1883 και ο καπιταλισμός πέρασε στο ανώτερο στάδιο το 1893 αν δεν κάνω λάθος.Καλό ε;Έτσι για να σε φτιάξω λιγάκι η αλήθεια έιναι ότι για να πετύχεις αυτό που εσύ ονειρέυεσαι είναι να φτιάξεις τώρα όσο προλαβαίνεις μια μηχανή του χρόνου να σε γυρίσει κοντά στο 60 δηλαδή μιας και είσαι τόσο έξυπνος φρόντισε να γεννηθείς κάπου εκεί γιατί εκείνη την εποχή ο καπιταλισμός είναι γεγονος ότι έδινε ευκαιρίες...αλλά τις έπαιρνε πάντα πίσω εις διπλούν και τριπλούν.Πάντως όπως σε φαντάζομαι είσαι ένα παιδάκι πεινασμένο όχι γαϊδούρι ούτε άλογο που του έχουν βάλει το καρότο μπροστά του και όλο προσπαθεί να το πιάσει αλλά τελικά δεν το πιάνει και συνέχεια προσπαθεί το ίδιο μέχρι να το πιάσει και τελικά δεν το πιάνει ποτέ.Α και κάτι τελευταίο με αυτά τα μυαλά θα το χάσεις το κεφάλι σου στην επανάσταση κινδυνέυεις να γίνεις προδότης της τάξης σου.Καλό απόγευμα.
Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Χα, χα δίκιο έχεις. Μαρξ είχα διαβάσει (όχι όλο το έργο του, αλλά κυρίως διάφορα αποσπάσματα από την wikipedia που έβρησκα) όταν ήμουν στο Γυμνάσιο. Τώρα όμως έχω μεγαλώσει δεν πάω Γυμνάσιο, πάω Λύκειο και έχω αφήσει τις ουτοπίες και τα παραμυθάκια του Μαρξ και αυτή την εποχή διαβάζω Σμιθ και Κέινς. Δεν βρίσκω λόγο να διαβάζω κάτι το οποίο δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Τις επισημάνσεις σου για τον Μαρξ τις δέχομαι. Προσπερνώ τις ειρωνίες σου και έρχομαι στην ουσία του θέματος. Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά σε βλέπω σίγουρο να λες ότι δεν βλέπεις διέξοδο από τον καπιταλισμό. Ασε την κοινωνία και την τάξη σου και επικεντρωσου στον εαυτό σου. Αντι να υπερασπίζεσαι τις ουτοπίες του κάθε Μαρξ, και να λες διάφορα περι παλη των ταξεων κοίτα και λίγο τι γίνεται με τον εαυτό σου. Μου λες ότι και εγω δεν πρόκειται να γίνω τίποτα και σύντομα θα μπω στην παραγωγική μηχανή του καπιταλισμού και.και.και. Αν σου πω τώρα ότι σκέφτεσαι σαν εργάτης θα έχω άδικο? Αντι να μπεις μέσα στην παραγωγή γιατί να μην την ελέγξεις? Σκέψου λίγο σαν καπιταλιστής. Αν σκεφτείς έτσι μόνο θα καταλάβεις πόσο εύκολο είναι να πλουτίσεις. Εγώ εξακολουθώ να βλέπω ευκαιρίες στο σύστημα. Παρακολουθείς καθόλου το χρηματιστήριο? Μην μου αρχίσεις πάλι με τα περι ιδεολογιών.Συμφωνώ ότι το χρηματιστήριο είναι η έδρα του καπιταλισμού. Εκτός από αυτά το παρακολουθείς καθόλου? Βλέπεις τι ποσά παίζονται. Μας έχουν πρήξει οι ειδήσεις για κρίση και και και. Γιατί δεν μιλάει κανείς για το χρηματιτήριο? Το ξέρεις πως κάποιοι πλουτίζουν είτε ανεβαίνει, είτε πέφτει το χρηματίστηριο? Πάντα υπάρχουν τρόποι φίλε μου. Και προχτές έβλεπα τα συνδικάτα να κατεβαίνουν σε απεργία. Και ξέρεις τι σκεφτηκα? Οκ δίκιο έχουν αλλά τι κερδίζουν με το να κάνουν απεργία? Αντί να παίρνουν 800 να παίρνουν 1000 μηνιάτικο? ΠΑΠΑΡΙΕΣ! άλλοι πλουτίζουν με εκατοντάδες χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες. Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών που πλουτίζουν και των άλλων που απεργούν? Είναι ότι σκέφτονται διαφορετικά. Αυτή τη διαφορά έχουμε και εμείς τώρα. Είμαι σίγουρος πάντως ότι δεν πρόκειται να αλλάξεις ούτε εσύ αλλά ούτε και εγώ. Και αν ποτέ γίνουν όλα αυτά που ονειρεύεσαι για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση, τοτέ εγώ ας πεθάνω τότε. Ας με σκοτώσετε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μέχρι τότε θα κοιτάξω να πλουτίσω με κάθε τρόπο. Και σου έχω και μια παροιμία που μου αρέσει πολύ: Η ζωή είναι ένας κώλος. Γαμήστε τον πριν σας χέσει. Την καλησπέρα μου.

Αριστοτέλης λέγομαι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα φίλε Αριστοτέλη,Τσε Γκεβάρα λέγομαι το Γιώργος το χρησιμοποιώ για λόγους ασφαλείας.Μην το πάρεις σαν ειρωνία προετοιμάζομαι για την επανάσταση.Χαχαχα.Το πρόβλημα είναι ότι εγώ σκέφτομαι σαν κάτι που ήδη είμαι και όχι σαν κάτι που δεν είμαι.Πάντως για να σε βοηθήσω λιγάκι καλό θα ήταν να βρείς ένα ντοκυμαντέρ να δείς ''Καπιταλισμός,μια ιστορία έρωτα''εκεί θα σου λυθούν πολλά ερωτηματικά.Η αλήθεια είναι και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι διέξοδο σε αυτό το σύστημα δεν βλέπω και θα σου αιτιολογήσω τι θέλω να πω.Κάποτε με ζύγωσαν κάποιοι άνθρωποι και με έβαλαν να με τον τρόπο τους σε μια διαδικασία σκέψης καπιταλιστική καθαρά και με έκαναν να πιστέψω ότι είναι έυκολο να πλουτίσω με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο με νόμιμο βέβαια τρόπο αλλά θα πλούτιζα αν έκανα κάποια συγκεκριμένα πράγματα τελικά όλα αποδείχτηκαν μια απάτη και μάλιστα έπεσα δύο φορές θύμα της καπιταλιστικής απάτης οπότε αυτά που σκέφτεσαι εσύ τώρα τα έχω σκεφτεί χρόνια πρίν απο σένα δεν ξέρω αλλά σε αυτό το σύστημα ότι και να κάνω πάντα βρίσκω ένα νοητό τείχος το οποίο τελικά ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να το ρίξω μόνος μου αλλά πρέπει να μαζευτεί όλη η Ελλάδα για να το ρίξουμε μαζί απο την πίσω μεριά υπάρχει ο σοσιαλισμός δεν ξέρω αν με πιάνεις.Αν θες πες μου έναν λόγο που δεν μπορεί να υπάρξει ο σοσιαλισμός και θα σου πω 1000 λόγους που μπορεί να υπάρξει.Α με επιχειρήματα πάντα.Πάντως δύο άτομα που έχω συναντήσει έτσι που πιστέυουν τα ίδια με σένα ο ένας είναι χρεωμένος ένα κεφάλι ποιο πάνω απο το κεφάλι του και ακόμα ελπίζει ότι θα γίνει πλούσιος και όποτε με βρίσκει μια βρίζει την Παπαρήγα μια τον Φλωράκη τις υπόλοιπες βρίζει εμένα.Ο άλλος καλό παιδί αλλά κολυμπάει στην πρέζα και αυτός λέει μάλιστα ότι θα με κάνει και υπαλληλό του.Εντάξει δικαιωμά σου να πιστέυεις ότι θες αλλά καλό είναι να ξέρεις ότι το σύστημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που και σε πτώματα να θες να πατήσεις θες μέσον...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αδελφέ μου Αριστοτέλη θα σου πω κι εγώ δυο λόγια.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί αναγνώστες αυτού του blog που θα διαβάσουν αυτά που γράφεις, θα νιώσουν οργή και κάποιοι άλλοι θα σε πάρουν στο «ψιλό». Εγώ πιστεύω ότι και δυο αυτές προσεγγίσεις είναι λάθος. Αυτό που εγώ αισθάνομαι διαβάζοντας αυτά που γράφεις είναι θλίψη.

Το κέρδος και το εύκολο χρήμα αποτελούν τη «νέα αξία» για ένα παλικάρι 17 χρονών. Η εκμετάλλευση, η χυδαιότητα και το έκφυλο νομιμοποιούνται στην συνείδηση σου. Η Τζούλια είναι και γαμώ τις πουτάνες, αφού τα έχει κονομήσει βάζοντας μπουκάλια σαμπάνιας στο πράμα της, φαντάζομαι ότι θα αποτελεί πρότυπο για σένα. Το φανταστικό αυτονομείται, η μεταφυσική ερμηνεία των πραγμάτων καθιερώνεται. Η κάθε είδους βία και η εμπορευματοποίηση απαλλάσσονται από ενοχές. Ο ατομισμός, ο ρατσισμός, η ηττοπάθεια πριμοδοτούνται συνεχώς μέσα στο μυαλό σου.

Είναι ο τρόπος ζωής που σου επιβάλετε χωρίς να το καταλάβεις και στον οποίο έννοιες και αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ειρήνη, η αγάπη, ο έρωτας, ο αγώνας, δεν κατέχουν καμία απολύτως θέση. Όπως καμία θέση δεν έχουν όσοι ακόμα αρνούνται να βιώσουν το εφήμερο ως μόνιμο και την ανεργία ως νόμιμη και απαραίτητη, δηλαδή όσοι αντιστέκονται.

Φίλε μου Αριστοτέλη μέχρι να γίνεις καπιταλιστής θα είσαι και φίλος μου και σύντροφος μου και αδελφός μου. Όποτε θες να μπαίνεις στο blog μου να τα λέμε. Να θυμάσαι ότι μέχρι να γίνεις καπιταλιστής ο ατομισμός δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Ο ατομισμός τον κεφαλαιοκράτη μπορεί να τον βοηθήσει με κάθε μέσο να νικήσει τον ανταγωνιστή του, αλλά ο ατομισμός του εργαζόμενου, του μαθητή, του φοιτητή, δεν του δίνει τίποτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
@giorgos θα προσπαθήσω να το βρω αυτό το ντοκιμαντέρ. Συμφωνώ μαζί σου, ότι όντως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να γίνω και εγώ θύμα αυτού του συστήματος. Το χειρότερο είναι να είσαι θύμα του και να μην το καταλαβαίνεις. Ξέρω και εγώ πολλά παραδείγματα όπως αυτά των γνωστών σου. Και όλη αυτή την υπερβολική βεβαιότητα, φιλοδοξία και αλαζονία που βγάζω τώρα, την βγάζω πρώτη φορά. Εξάλλου πίσω από την ανωνυμία μου λέω αυτά που δεν θα μπορέσω να τα πω πουθενά αλλού. Καταβάθος δεν είμαι έτσι. Και το χρηματιστήριο είναι όντως η μεγαλύτερη νόμιμη απάτη. Το θέμα είναι να είσαι από τους νόμιμους απατεώνες και όχι από τα θύματα. Α και να ξέρεις ότι είναι καλύτερο να χρωστάς από το να σου χρωστάνε. Χάρηκα για τη συζήτησή μας.

@aliatas λες μεγάλες αλήθεις. Είδες πως με έχει καταντήσει το σύστημα? Βασικά θα μπορούσε να με είχε κάνει και χειρότερο. Εννοώ ότι όλα αυτά που λέω εδώ δεν τα λεει κανενας συνομίληκός μου. Αλλά αυτό είναι χειρότερο γιατί συνήθως η νέα γενιά δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σκεφτεί αυτά που αναφέρω παραπάνω. Το κέρδος και το εύκολο χρήμα δεν είναι αξίες μου. Είναι οι αξίες του συστήματος. Και το σύστημα δεν το διαλέγω εγώ. Και φυσικά δεν είναι η Τζούλια το πρότυπο μου. Βέβαια πιστεύω βαθύτατα ότι τα πάντα έχουν μια τιμή. Δεν ξέρω γιατί αλλά τα πάντα (χωρίς εξαιρέσεις) μπορώ να τα κοστολογήσω. Ίσως το κάνω αυτό επειδή μου αρέσουν τα οικονομικά και θέλω να σπουδάσω οικονομικά.

Το ότι μου έχει επιβληθεί αυτός ο τρόπος ζωής, το δέχομαι. Το σύστημα με έχει κάνει έτσι. Δεν μπορώ να αντισταθώ και δε θέλω κιόλας.

Πάντως τώρα που με έβαλες σε σκέψεις, άκου το περίεργο: Ναι σε αυτή τη φάση της ζωης μου, αντί για έρωτες και αγάπες, με ενδιαφέρει πιο πολύ πως να πλουτίσω...

Θα σου αναλύσω άλλη μια φορά τη λογική μου για να καταλάβεις: Προσωπικά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα αλλάξει το σύστημα. Ναι δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω στη ζωή μου. Γιατί η μια ψήφος (η δικια μου) δεν έχει καμία αξία. Πάντα οι κυβερνήσεις έχουν σχετικά μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους άρα ποτέ η δικιά μου ψήφος δεν θα είναι αυτή που θα κάνει την αλλαγή. Επαναστάτης και ρητοτικός για να κατευθύνω μάζες δεν είμαι, επομένως είμαι συμβιβασμένος με όποιο πολίτευμα εκλεχτεί από τους άλλους. Τώρα λοιπόν έχουμε καπιταλισμό. Πρωσοπικά δεν μου αρέσει αυτό το πολίτευμα. Αλλά αφού αυτό έχουμε, δεν μπορώ να το αλλάξω. Τώρα για να επιτύχω σε αυτό το σύστημα θα πρέπει να ενεργήσω σαν καπιταλιστής. Επομένως ναι είμαι πρόθυμος να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μπορώ να βγάλω κέρδος που είναι το ζητούμενο. Είναι θέμα επιβίωσης το να έχεις χρήματα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Αν αύριο έρθει κομμουνισμός, θα ξεχάσω τις καπιταλιστικές μου πράξεις και θα ενεργώ σαν κομμουνιστής, με πιάνεις? Και σου έχω πει ότι περα από αυτά, προσωπικά είμαι αναρχοκομμουνιστής. Πως να στο πω ιδεολογικά είμαι αναρχοκομμουνιστής αλλά πρακτικά (θα) ενεργώ καπιταλιστικα.

Αλιάτα και φυσικά θα μπαίνω στο blog σου και θα μιλάμε μέσα από τα σχόλια. Θα είμαι με το όνομα "Αριστοτέλης". Χάρηκα που δεν είσαι δογματικός να με βρίσεις για τις τωρινές μου ιδέες. Που ξέρεις μπορεί να αλλάξω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kαλησπέρα Αριστοτέλη πρωταπόλα να ξέρεις ότι και γω χάρηκα αλλά επετρεψέ μου να σου πω ότι και μένα με έχει κάνει το σύστημα έτσι πες το είρωνα μιας και σου μίλησα και ειρωνικά και ίσως να ήταν και λάθος μου αλλά όταν θα ζήσεις εμπειρίες μετά απο τον στρατό τότε ίσως καταλάβεις γιατί είμαι είρωνας απέναντι στους πιστούς υπερασπιστές αυτού του συστήματος τι να κάνω έτσι με κατάντησε το σύστημα το οποίο εμένα προσωπικά με έχει βλάψει ανεπανόρθωτα.Αλλά πέρα απο τις ειρωνίες και τις μαλακίες που σου είπα θα σου δώσω μια συμβουλή την οποία ξέρω ότι δεν θα την ακούσεις αλλά εγω θα στην πω μην κάνεις το λάθος να σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι τώρα το σύστημα έχει πολλές και θανατηφόρες στην κυριολεξία παγίδες που είναι ειδικά φτιαγμένες για άτομα που σκέφτοντε σαν και σένα.Για να γίνεις κομμουνιστής πρέπει να έχεις γερά νέυρα και κότσια κάτι ξέρω και γω που σου λέω μπορεί να χρειαστεί να δώσεις και την ίδια σου την ζωή αλλά να σου πω κάτι καλύτερα είναι να δώσω την ζωή μου μαχόμενος για την καλυτέρευση του συνόλου της ανθρωπότητας παρά να χάσω την ζωή μου για να τα κονομάνε κάποια καθήκια και μια άλλη συμβουλή ακόμα δεν ξέρεις αν είσαι επαναστάτης όταν θα έρθουν τα χαστούκια της ζωής τότε ίσως καταλάβεις πολλά η ζωή είναι δύσκολη και θέλει αγώνα πρέπει να μάθεις ότι πρέπει να σε σέβονται γιαυτό που είσαι όχι για τα λεφτά σου.Ξέρω ότι δεν θα το κάνεις αλλά είσαι ευπρόσδεκτος και στο δικό μου μπλόγκ μπορείς να εκφράσεις ακόμα και τις διαφορετικές σου ιδέες.Α και κάτι τελευταίο επειδή το να κράζεις ένα πιτσιρικά χωρίς να του προτείνεις λύσεις είναι κάτι παραπάνω απο έγκλημα θα σου συνιστούσα μιας και διαβάζεις να ψάξεις να βρείς το ''ημερολόγιο μοτοσυκλέτας'' Τσε Γκεβάρα ο οποίος παράτησε την άνετη ζωή που εσύ ψάχνεις και έγινε το σύμβολο του επαναστάτη.Πιστέυω αξίζει να αναρωτηθείς τι ήταν αυτό που τον μετέτρεψε σε σύμβολο της Κουβανικής Επανάστασης αυτή την στιγμή η Κούβα έχει 0%αναλαφαβητισμό και εγκληματικότητα δεν θα σου άρεσε μια κοινωνία τέτοια δηλαδή;Κλαο βράδυ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγνώμη καλό βραδυ γράψτε λάθος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι έχω δει την ταινία αυτή'θα διαβάσω και το βιβλίο. Αλλά υπάρχουν σήμερα πολλοί Τσε του καναπέ...

Καλή σου μέρα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα ανώνυμε δεν θα διαφωνήσω σε αυτό που λές αλλά οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα βγάλουν στην επιφάνεια και τους δραστήριους Τσε που είναι ικανοί να ξεσηκώσουν τις μάζες γιαυτό μην βιαστείς ακόμα να βγάλεις συμπεράσματα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι η αλήθεια είναι ότι όπως είναι τώρα τα πράγματα και όπως θα γίνουν θα είναι ιδανική ευκαιρία για εσάς (ή για τους φασίστες) να έλθετε στην εξουσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα.Εδώ φίλε Αριστοτέλη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.Μην ξεχνάμε ότι απο μια τέτοια κρίση ξεπήδησε ο ναζισμός οπότε ομολογώ ότι ήταν πολύ έυστοχη η παρατήρησή σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ