ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΣ


Η νέα προσφορά βιβλίων είναι με αφορμή το μουντιάλ που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Το βιβλίο της σημερινής μας προσφοράς έχει τίτλο:
Αρχίζει το ματς: Το ποδόσφαιρο στη λογοτεχνία (εκδ. «Μεταίχμιο»). Λογοτεχνία και ποδόσφαιρο είχαν πάντοτε σχέση στενή. Λίγο το ότι οι λογοτέχνες, όταν ήταν μικροί, ήθελαν (όπως τα περισσότερα παιδιά) να γίνουν ποδοσφαιριστές, λίγο η μαγική επίδραση του ποδοσφαίρου σε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, το αποτέλεσμα ήταν οι μετρ του λόγου να υμνήσουν τους μετρ της μπάλας μέσα από ποιήματα και πεζά.

Στην ουσία το βιβλίο της προσφοράς μας είναι μια πλούσια ανθολογία στην οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα που έχουν ως θέμα τους το ποδόσφαιρο. Καταφέρνει να πείσει και τους πιο δύσπιστους πως η μπάλα μπορεί να συναντήσει τον λόγο και πως η λογοτεχνία συμβαδίζει με το ποδόσφαιρο.

Ιδανικό για όσους αγαπούν και το ποδόσφαιρο και τα βιβλία. Ονόματα δημιουργών τρανταχτά: Ρίτσος, Χατζιδάκις, Χρονάς, Ασλάνογλου, Βαρβέρης, Βλαβιανός, Εγγονόπουλος, Καρούζος, Λάγιος, Μαρκόπουλος κα.

Μαζί με το βιβλίο
Αρχίζει το ματς , ο σημερινός τυχερός θα πάρει πακέτο τη συλλογή ιστοριών τρόμου: Η δασκάλα με τα μαύρα (The Virago Book of Ghost Stories) και αυτό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε επιμέλεια του Ρίτσαρντ Ντάλμπι (Richard Dalby). Περιλαμβάνονται μερικές από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του 20ού αιώνα, όπως η Ίντιθ Ουόρτον, η Ελίζαμπεθ Μπόουεν, η Ρουθ Ρέντελ, η Α. Σ. Μπάιατ, η 'Αντζελα Κάρτερ κ.ά.

Χαμένες αγάπες, παλιές έχθρες και ανεπιθύμητες αναμνήσεις μπλέκονται στη σφαίρα του ανεξήγητου, καθώς ανήσυχες ψυχές επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών για να ανταποδώσουν την καλοσύνη που δέχτηκαν, να λύσουν τις διαφορές τους και να στοιχειώσουν τη φαντασία.


Όλες οι συγγραφείς επιδεικνύουν την ήρεμη δύναμή τους προκειμένου να παρασύρουν τον αναγνώστη στην καρδιά των ιστοριών τους σε μια εξερεύνηση του υπερφυσικού.

Αυτό το βιβλίο δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, έχει όμως σχέση με το μουντιάλ… θα το κάνετε δώρο στην γυναίκα σας, στην αρραβωνιαστικιά σας, στην κοπέλα σας και θα σας αφήσει ήσυχους να απολαύσεται το μουντιάλ χωρίς γκρίνια.

Η διαδικασία είναι γνωστή. Ο πρώτος που εκδηλώσει ενδιαφέρων μέσο κάποιου σχολίου παίρνει τα βιβλία.

Σχόλια

Ο χρήστης ckoutros είπε…
Σκεφτόμουν να διαβάσω το βιβλίο του Μπογιόπουλου για το ποδόσφαιρο. Τώρα θα έχω δυο βιβλία σε σχέση με το ποδόσφαιρο να διαβάσω.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αδελφέ Στάλιν το βιβλίο του Μπογιόπουλου και του Μηλάκα είναι κυρίως δοκίμιο που περιγράφει πως οι κανόνες της αγοράς μεταλλάξαμε ένα Παιχνίδι όπως είναι το ποδόσφαιρο σε κομμάτι της διαφημιστικής αρένας και της χρηματιστηριακής φούσκας. Μην παραλήψεις σε καμία περίπτωση να το διαβάσεις.

Τούτο εδώ είναι πιο λογοτεχνικό.

Στείλε μου ένα μήνυμα στο aliatas@ebox.gr να συνεννοηθούμε για την παραλαβή των βιβλίων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα σύντροφε αν είναι να κανονίσουμε να πάρω και γω ένα.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Μόνο ένα;;;

Αύριο πρωί- πρωί σε περιμένουν γύρο στις 10.000 άνθη + φυτά…

Χι χι χι…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπα μάλλον για μεθάυριο με κόβω να με περιμένουν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ