ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Όσοι έχουν την συνείδηση, την ανάγκη, η αισθάνονται την υποχρέωση να αντισταθούν οργανωμένα, συντονισμένα και με προοπτική στην λαίλαπα του Μαύρου Μετώπου των μεγάλων αφεντικών και των πολιτικών τους υπαλλήλων, που θέλουν να μας κάνουν Κινέζους και Ινδούς, ας προσεγγίσουν, ας αξιοποιήσουν τον μεγαλύτερο σύμμαχο που έχουμε σαν λαός, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει αυτοί που μας βλέπουν σαν ένα κομμάτι κρέας. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να νικήσουμε εμείς σε αυτόν τον πόλεμο και όχι οι εκμεταλλευτές μας.

Το ΚΚ της Ελλάδας είναι το μοναδικό ΚΚ της Ευρώπης που δεν ακλούθησε την μόδα και δεν εγκατέλειψε τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού. Για σκεφτείτε, οι άλλοι, που αυτοπαρουσιάζονται ως μοντέρνοι, ως ελεύθεροι να σκεφτούν κάτι άλλο… τι είναι αυτό το κάτι άλλο που σκεφτήκαν; Τον «εθνικό δρόμο στο σοσιαλισμό»; ή τον «σοσιαλισμό του 21ου αιώνα»; Ή το «σοσιαλισμό με αγορά»; Η μήπως την «ανανέωση του σοσιαλισμού με κριτική απόσταση από τον κεντρικό σχεδιασμό»; κ.λπ. Που οδηγούν τους εργαζόμενους οι μεγάλοι «αριστεροί αγωνιστές» στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Σουηδία κ.λπ. Τι επιδιώκουν οι εν Ελλάδι θαυμαστές τους; Κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ' όσους πλαγιοκοπούν το εργατικό κίνημα για να δώσουν χέρι βοηθείας στην εξουσία των μεγάλων αφεντικών.

Από το 2007 το ΚΚΕ είχε δείξει την επερχόμενη καπιταλιστική κρίση. Την είχε περιγράψει σαν βαθιά και συγχρονισμένη κρίση του καπιταλισμού και με το ξέσπασμά της το 2008 είχε κάνει καθαρό πως για να την ξεπεράσουν οι καπιταλιστές θα αναγκαστούν να καταστρέψουν και τμήμα του κεφαλαίου, πέρα από την όξυνση της επίθεσης στην εργατική τάξη και τον Οκτώβρη του 2009 μας προειδοποίησε ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων. Και πιο πριν. Το ΚΚΕ έκανε τη μοναδική ορθή εκτίμηση ευρωπαϊκού κόμματος σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ! Γενικότερα οι θέσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις του ΚΚΕ διαχρονικά επιβεβαιώνονται από την ίδια τη ζωή. Μπορεί να μου πει κάποιος, που διαψεύστηκε το ΚΚΕ;

Αυτοί που από τη μια «αποθεώνουν» την ενότητα της αριστεράς και από την άλλη συμμαχούν και με το διάολο αν είναι να περιορίσουν την δυναμική του ΚΚΕ, αναφέρονται σε συνομιλίες με ανυποψίαστους πολίτες με εκφράσεις του τύπου: «παλιοκουκουέ» και «σταλινικό απολίθωμα», είναι αυτοί που δε μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι χάρη στην δράση και την τακτική του ΚΚΕ, μεγάλες μάζες ελλήνων αγωνιστών, δεν ταυτίστηκαν με τις θέσεις των κομμάτων του ευρωκομμουνισμού στις δεκαετίες 1960, 1970,1980 για να «απολαύουμε» και εμείς  το αποτέλεσμα της πολιτικής τους πρακτικής. Τα περισσότερα από αυτά τα κόμματα συμμετείχαν σε αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας και έτσι έγιναν στυλοβάτες του συστήματος, ευθύνονται για την ενσωμάτωση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την απομαζικοποίηση και γραφειοκρατικοποίησή του, ευθύνονται για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει ούτε μια απεργία για 20 - 25 χρόνια στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία.

Ας επιστρέψουμε όμως στην Ελλάδα του σήμερα για να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις: Από τη μια οι μεταφυσικές εξηγήσεις για τα νέα μέτρα, που κάποιοι πονηροί προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε κάποιοι κακοί, και όχι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Από την άλλη, μια ανάλυση που δείχνει ποιος και με τι κέρδος. Από τη μια οι θύτες ανακαλύπτουν μια κροκοδείλια, θρησκευτικού τύπου και βαθιά υποκριτική «αλληλεγγύη». Κι από την άλλη το εργατικό κίνημα, που έχει βάλει πλώρη να ξεμπερδεύει με τον αντίπαλο. Κακά τα ψέματα, είναι δυο τάξεις σε πόλεμο. Δυο κόσμοι σε σύγκρουση. Και εσύ αγαπημένε μου αναγνώστη και εγώ και όλοι καλούμαστε να πάρουμε θέση: Με τα μονοπώλια ενάντια στην εργατική τάξη, ή, με την εργατική τάξη ενάντια στα μονοπώλια;

Σχόλια

Ο χρήστης faros είπε…
Διαλέγουμε:

- Ενάντια στα μονοπώλια, με την Εργατική Τάξη (δηλαδή με τον εαυτό μας) !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και κάποιοι ερωτούν και ζητούν διευκρηνήσεις: Οι νεότεροι ας ρωτήσουν τους πατεράδες κ. μανάδες τους, τους παπούδες και γιαγιάδες τους, ΕΜΕΙΣ δεν μεγαλώσαμε και γαλουγηθήκαμε με τα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ότι οι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ, θα μας ΠΑΡΟΥΝ τα ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ κ. ΤΑ ΓΙΔΙΑ ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ κ. ΚΟΡΕΣ !! Και Ω ! ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ βλέπουμαι, ότι ο "ΧΡΟΝΟΣ" είτανε ο καλύτερος κριτής ! Τα ΣΠΙΤΙΑ, Τα ΧΩΡΑΦΙΑ, Τα ΜΑΓΑΖΙΑ τα ΠΡΟΒΑΤΑ κ. Τα ΓΙΔΙΑ, .... ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ! ΟΙ .... ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ! Και όσο ΑΝΑΦΟΡΑ για τους ... ΒΙΑΣΜΟΥΣ ;; ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ, Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΓΛΟΥ ! ΑΥΤΗ ΕΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1944 Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ! ΑΥΤΗ ! Και ως ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ για το ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΡΟ κ. το ΨΗΛΟ ΚΑΠΕΛΟ; ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !! ΕΙΠΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ;; Τα ... Τέτοια στον ΔΗΜΑΡΧΟ !!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως αυτό το σωματίδιο "χ" του CERN, στο καθιερωμένο καθημερινό ΜΟΝΤΕΛΟ της ΖΩΗΣ μας είναι ο ... ΦΟΒΟΣ που φυλάγει τα ΕΡΜΑ; Μήπως είναι ο ΚΚ (Κολοτουμπέ Καρατζαφερέ); Πάντως καλό θα είταν στην "Ελληνική Βουλή" να έκανε κανένας καμμια επιστημονική ερώτηση στον "Πρωθυπουργό σας" τι είναι το ... σωματίδιο "χ", δίοτι ο Παπαμήτρος είναι ... Φυσικός ! Αλλά το ερώτημα είναι έαν υπάρχουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ "βουλευτές" ! Ακυρο το ερώτημα, διότι εάν υπήρχαν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ στην "Βουλή" και στην Ελλάδα, δεν θα καταντούσαν τον Ελληνικό Λαό έτσι, ούτε την Χώρα στον Πυθμένα του Βόθρου ! Αλλά όπως είπαμαι, σαυτήν την χώρα ότι δηλώσεις είσαι, Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, γέμισαν από "επιστήμονες", από "προέδρους", "αντιπροέδρους", "τεχνοκράτες", "υπουργούς κ. πρωθυπουργούς", "βουλευτές και εξουσιαστές", "Ανθέλληνες Εθνικόφροωνες Ελληνάρες", "ειδικούς", "καθηγητάδες", γενικά ΓΕΜΙΣΕ ο ΒΟΘΡΟΣ ΣΚΑΤΑ !! Λέμε καλά Χριστούγεννα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Το Νο. 2 (παράγραφ.) ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ, εναπωμένη το Νο. 4 για να γίνει ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Νο. 3 !!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
«Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε»...

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ
(Από τον Λόγο στη Λαμία, 22 Οκτωβρίου 1944)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ