ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ (video)


Ανακουφίστε τις οικογένειες μας από την υπερχρέωση, μεταθέστε τώρα το βάρος της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, «κουρέψτε» τώρα τα χρέη μας προς τις τράπεζες.

Πνιγόμαστε κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε. Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, οδηγούνται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Δεν έχουμε καμία ευθύνη για όλα αυτά που γίνονται, ούτε η εξέλιξη αυτή είναι τυχαία.

Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 15ετία, της επίθεσης στα δικαιώματα μας που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί εμάς και τις οικογένειες μας σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.

Ούτε, η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού των λαϊκών οικογενειών ήταν τυχαία, αδέλφια μας τραπεζίτες. Πραγματοποιήθηκε σε περιόδους άνθισης της καπιταλιστικής οικονομίας και ήταν απαραίτητη για την πρόσκαιρη επικερδή τοποθέτηση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων των ομίλων που συνεργάζεστε, σε διαφορετική περίπτωση, θα λίμναζαν στα θησαυροφυλάκια σας. Το μόνο που καταφέρατε εσείς και οι χαρτογιακάδες σας είναι να μεταθέσετε χρονικά την κρίση, διογκώνοντας ταυτόχρονα και το βάθος της.

Ο τραπεζικός δανεισμός εμφανίσθηκε, με την ενεργό συνδρομή της κρατικής πολιτικής, ως ο από μηχανής θεός που κάλυπτε τις ανάγκες που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε από τα ξεροκόμματα που μας πέταγαν τα αφεντικά σας.

Σήμερα περισσότερα από 500.000 δάνεια δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, αποτέλεσμα της δική σας κρίσης, της ανεργίας που εσείς μας καταδικάζεται και της πολιτικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων μας, στη μετατόπιση του συνόλου σχεδόν της φορολογίας στις πλάτες μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο