ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ



«Πρέπει να γίνουμε οι γιατροί του πάσχοντος καπιταλισμού»


«Το καπιταλιστικό σύστημα εμφανίζει ρωγμές σε όλες τις πλευρές του. Μπορεί να σωθεί μόνο με σοβαρά και επείγοντα μέτρα. Βρισκόμαστε στην ενδέκατη ώρα. Φροντίστε το προλεταριάτο να μην γκρεμίσει, ως άλλος Σαμψών, τις κολόνες του ναού»


«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα παρουσιαστεί ως το μοναδικό ικανό να σώσει την αστική κοινωνία».

Μοντέλ, Γάλλος σοσιαλιστής (Republique Sociale, 15 Νοέμβρη 1928)

Η σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή που προετοιμάζει το δρόμο για το φασισμό. Είναι αυτή που εγκαταλείπει ή ακόμα χειρότερα αλλοιώνει το μαρξισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνει «ανορθόδοξος μαρξιστής». Επίσης, είναι θυμωμένος με τον Μαρξ λόγω κάποιον λαθών, που όπως αναφέρει, διέπραξε ο τελευταίος κατά τη συγγραφή της θεωρίας του. 

Η σοσιαλδημοκρατία αρνιέται τον διεθνισμό, προσδένοντας τους εργάτες στην υπηρεσία του «δικού της» επίσης αστικού κράτους. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που στηρίζεται από τους εθνικιστές ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου; Δεν είναι αυτή που καλεί τους εργάτες να στηρίξουν το «δικό της» 3ο μνημόνιο;

Η σοσιαλδημοκρατία πολεμάει τον κομμουνισμό και την προλεταριακή επανάσταση. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα εμπόδισαν τη διάδοση της πρότασης του ΚΚΕ την ημέρα της διαδικασίας με απειλές και κλήσεις στην Αστυνομία, ενώ είναι διάσημη η φράση «ευτυχώς που χάσαμε» του Λεωνίδα Κύρκου. 

Η σοσιαλδημοκρατία παραποιεί τον σοσιαλισμό, χρησιμοποιώντας αορίστως «σοσιαλιστικές» φράσεις για να καλύψει το μονοπωλιακό καπιταλισμό. Στις μέρες που ζούμε είδαμε ότι η επαναστατική φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε φρασεολογία, χωρίς ίχνος δύναμης, παρέλυσε και στο τέλος υποχώρησε, επιτρέποντας σε όλες τις φασιστικές δυνάμεις που πλησιάζουν την εξουσία να εμφανιστούν και πάλι στο προσκήνιο.

Η σοσιαλδημοκρατία υπερασπίζεται την ταξική συνεργασία και την ενσωμάτωση των οργανώσεων της εργατικής τάξης στο καπιταλιστικό κράτος. Από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμα υπηρετούσε το σύστημα από την πλευρά του οπορτουνισμού, πριν πάρει τη μορφή της κυβερνώσας σοσιαλδημοκρατίας, ζητούσε ταξική συνεργασία και έταζε «υγιή» επιχειρηματικότητα. 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της σοσιαλδημοκρατίας δεν είναι ίδια με αυτά που συναντάμε στην ιδεολογική βάση και τα θεμέλια του φασισμού; Και σοσιαλδημοκρατία και φασισμός στη ουσία θέλουν την πλήρη αφομοίωση της εργατικής τάξης, δεμένης χειροπόδαρα, στον καπιταλισμό και το καπιταλιστικό κράτος.

Η σοσιαλδημοκρατία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε με μεγαλύτερη επιείκεια από το φασισμό, είναι αυτή που με την προπαγάνδα και την τακτική της σπέρνει σύγχυση, αποδυναμώνει και τσακίζει την ταξικά συνειδητή σοσιαλιστική θεώρηση όλων εκείνων των εργατών που επηρεάζει, εμποδίζει τη διάδοση της επαναστατικής μαρξιστικής αντίληψης, τρέφει φασιστικές εν μέρει ιδέες περί εθνικισμού, ιμπεριαλισμού και ταξικής συνεργασίας και σε τελική ανάλυση: αφήνει τις μάζες να γίνουν εύκολη λεία για το φασισμό.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ