Ο κόσμος είναι ένας (μέρος 3)

Παπούα Νέα Γουΐνέα

Η κατευθυνόμενη δημιουργία μαζικής ψυχολογίας ενάντια στους ξένους μετανάστες στην Ελλάδα, είναι από τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα υποδαύλισης ψεύτικων αντιθέσεων ανάμεσα στους καταπιεσμένους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Ιδιαίτερα για τους μετανάστες διαμορφώνεται μια οδυνηρή πραγματικότητα, ζώντας χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα. Οι συνέπειες ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά βιώνονται ακόμη πιο έντονα, λόγω της ανισότιμης θέσης τους, αλλά και επειδή τα σημάδια της εξαθλίωσης αποτυπώνονται πάνω τους σαν αγιάτρευτη πληγή.

Παπούα Νέα Γουΐνέα

Το φαινόμενο της μετανάστευσης δεν είναι καινούριο πολιτικό κοινωνικό πρόβλημα και δεν προέκυψε σήμερα από παρθενογένεση. Έχει βαθιές ρίζες στους αιώνες, έχει κορυφώσεις και εξάρσεις, έχει ταξικές αναφορές και είναι απότοκο πολεμικών - ιδεολογικών - θρησκευτικών και εμφυλίων συγκρούσεων και σπαραγμών, που σαν πρώτη συνέπεια έχουν τις μεγάλες κυρίως οικονομικές κρίσεις, τις διεθνείς ανακατατάξεις και τις μετακινήσεις πληθυσμών, για να επιζήσουν φυσικά και ποτέ για να επιβιώσουν οικονομικά.....


Τρινιτά, Κούβα

Στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ακόμα και στις χώρες που υποτίθεται ότι ευημερούν, ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται στα 37 εκατομμύρια και, πάνω από 5 εκατομμύρια είναι οι άστεγοι δίχως επιδόματα, βοηθήματα.


Χώρα των Ντόνγκον, Μάλι

Νέο μεταναστευτικό κύμα κάνει την επίθεσή του, καινούρια καραβάνια προσφύγων χωρίς ελπίδα αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Σύγχρονο δουλεμπόριο είναι σε ανάπτυξη και ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, οι φυλετικές διακρίσεις είναι σύμφυτα ζητήματα του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι λαοί στο κατώφλι του 21ου αιώνα, του οικονομικού αποκλεισμού.

Παπούα Νέα Γουΐνέα

Αυτή είναι η εικόνα του σύγχρονου κόσμου. Ολοταχώς πάμε πίσω. Σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον της ανθρωπότητας και αν μοιραίοι και άβουλοι αντάμα οι λαοί θα περιμένουν κάποιο θαύμα τα πράγματα θα χειροτερεύουν, οι κυρίαρχοι κύκλοι θα παραμένουν στο απυρόβλητο, οι ταξικές διαφορές θα μεγιστοποιούνται, η πραγματική ζωή θα είναι προνόμιο των λίγων, η οικονομική διαστρωμάτωση θα αφορά πλέον δύο τάξεις, των πολύ πλουσίων και των εξαθλιωμένων και η μόνη διέξοδος που προβάλλει δυναμικά είναι η αγωνιστική στάση ζωής, είναι ο πραγματικός μονόδρομος για τους λαούς, είναι η μόνη λύση στα αδιέξοδα που επιβάλλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ο σύγχρονος φασισμός, η νέα κυριαρχία των ισχυρών της γης.

Οι φωτογραφίες είναι από το λεύκωμα του Γιάννη Ψιλάκη, Ο Κόσμος Είναι Ένας.

Σχόλια

Ο χρήστης ange-ta είπε…
χρόνια πολλά,
το ποστ θα το διαβάσω αύριο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ