ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;


Με πλησίασε ένα παλικάρι γύρο στα 25 για να με ρωτήσει ποια είναι τα οπορτουνιστικά κόμματα.


Άρχισα να του λέω χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κομμάτων, μέχρι που με διέκοψε λέγοντας μου ότι δεν θέλει ονόματα, αλλά τα στοιχεία εκείνα που θα τον κάνουν να καταλάβει ότι ένα κόμμα είναι οπορτουνιστικό.


Λοιπόν, για τον φίλο μου και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται. Χωρίς να μπούμε σε αναλύσεις στα πλαίσια του επιστημονικού σοσιαλισμού. Απλά και κατανοητά:


Οπορτουνιστικά είναι εκείνα τα κόμματα που καλύπτουν το αντεπαναστατικό τους έργο με επαναστατικά συνθήματα και επαναστατικές αποφάσεις!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να καταθέσω μια ακόμα πιο απλή άποψη:

Είναι (ο οπορτουνισμός, οι οπορτουνιστές κλπ.) σαν ένα μικρό φυλλαράκι στο μέσον μιας λίμνης που δέχεται πανταχόθεν ανέμους.

υ.γ.: ο απλός ... τυχοδιώκτης, έχει μια δυο πορείες ...
Ο χρήστης aliatas είπε…
Αυτό που λες Φάρε είναι η κυριολεκτική ερμηνεία του οπορτουνισμού και καλά κάνεις και την παραθέτεις

Όπως και να έχει απαιτείται ένα σταθερό μέτωπο στο ρεύμα του οπορτουνισμού, δηλαδή στο συμβιβασμό με τον καπιταλισμό ανεξάρτητα από τον κάθε φορά βαθμό επιρροής και διείσδυσής του στο εργατικό κίνημα.

Οι ταξικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις, τα Κομμουνιστικά Κόμματα δε θα μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το επιτακτικό καθήκον της αναζωογόνησης του λαϊκού κινήματος χωρίς σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και με τον οπορτουνισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ