ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 25 ΜΗΝΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
 
Συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία
 
 
 
Συνεχίζουν σήμερα, για τρίτη μέρα, την απεργία τους οι 50 εργαζόμενοι της ιδιωτικής Κλινικής Γρηγοριάδη - Θεραπευτήριο Σωτήρ ΑΕ, που είναι απλήρωτοι ως και 25 μήνες, ενώ η εργοδοσία χρωστάει και τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και επιδιώκει να προχωρήσει άμεσα και σε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών.
 

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, βρίσκονται από νωρίς το πρωί και για όλη τη διάρκεια της μέρας στη συντριπτική τους πλειοψηφία έξω από την κλινική, που λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, περιφρουρούν την απεργία τους και ενημερώνουν τους περαστικούς και τους κατοίκους του Ηρακλείου για τις διεκδικήσεις τους. Σήμερα προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
 
Υπάρχουν εργαζόμενοι που η εργοδοσία τους χρωστάει δεδουλευμένα από τον Δεκέμβρη του 2010, εργαζόμενοι στους οποίους οι οφειλές της εργοδοσίας ξεπερνούν τις 33.000 ευρώ, εργαζόμενος που δουλεύει μόλις 1,5 χρόνο και του χρωστάει ήδη 16.000 ευρώ, δηλαδή πρακτικά από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του εργάζεται σχεδόν τσάμπα. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στον «Ρ» πως η εργοδοσία επικαλείται αδυναμία πληρωμής, ωστόσο η κλινική λειτουργεί κανονικά και δεν έχει παρατηρηθεί μείωση των ασθενών. Ολα αυτά τα χρόνια τους κοροϊδεύει πως από μήνα σε μήνα θα πληρωθούν και έφτασε στο σημείο να τους καλεί σε παραίτηση «για να αφήσουν την κλινική να αναπνεύσει»! Τέλος, για να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και να τους πιέσει να σπάσουν την απεργία καλεί τους συγγενείς των ασθενών να τους πάρουν από την κλινική, ώστε να τους στρέψει ενάντια στους απεργούς.
 
Από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται στο πλευρό τους και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους το Συνδικάτο Ιδιωτικών Κλινικών - Διαγνωστικών Κέντρων - Γηροκομείων Αθήνας, όπως και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), ενώ χτες το πρωί τη συμπαράστασή του εξέφρασε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης.

Πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να πώς δουλεύουν οι αυταπάτες...
Επί 25 μήνες ήλπιζαν...
Αχ, αυτή η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία, πόσους θάβει πριν πεθάνει...
Τέλος πάντων, κι εδώ ένα σύνθημα χωρά.

"Δώσε το χέρι σε όποιον σηκώνεται"

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν ξέρατε και ποιός είναι ο Γρηγοριάδης...Σε αυτούς που τρέφουν τίς νέες αυταπάτες
http://www.tovima.gr/vimamen/guys/article/?aid=454378

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο