ΣΥ(ΓΥ)ΡΙΖΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.....
Πολλές φορές μπορεί να συναντήσεις αυτα τα πολύ συμπαθητικά(λέμε τώρα) παιδιά,τους συριζαιους.Ακούς απο το πρώϊ ως το βράδυ να μιλάνε για την αριστερά και για την ενωμένη αριστερά γενικότερα και λες.....''ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ τι αγωνισταράδες είναι αυτοί'',και εκεί που χαίρεσαι για την αγωνιστικότητα των ''συντρόφων'' συριζαίων,τσουπ....την χυνουν την καρδάρα με το γάλα.....''Το ΚΚΕ διέγραψε ολόκληρη ΚΟΒ στην Κόνιτσα''...λένε με περίσσια αυστηρότητα....και σιγουριά.Τότε είναι που πέφτουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις απο την ΚΟΒ Κόνιτσας αλλά και απο το ίδιο το ΚΚΕ και εκεί αποδεικνύεται η προβοκάτσια.Με την εισαγωγή ίσως νομίσατε πως θα ασχοληθώ με τις γνωστές προβοκατόρικες ηλιθιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν φτάνουν όλα αυτά, χώρια την περίσσια αγωνιστικότητα τους....(τώρα που μιλάμε για αγωνιστικότητα,θυμήθηκα εκείνη την ηρωϊκη 5άδα στο συλλαλητήριο των αγροτών....Ρε παιδιά;Μήπως σας είπαν ότι θα χει πρωταθληματάκι μπάσκετ και πήγατε;Τέλος πάντων.Ας μπω στο ζουμι),το παίζουν και μαρξιστές λενινιστές.Τι μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;Να μείνουμε στην ΕΕ για να την κάνουμε ΕΕ των λαών.Πολλές φορές τέτοια παπατζιλίκια τα λέει(ο ΣΥΡΙΖΑ ντε) και στις οργανώσεις του,και μαλιστα δεν ντρεπεται να εχει απο πισω του τον Μαρξ,Ενγκλελς και τον Λενιν.εδω στον τελευταιο,θα σταθω λιγάκι.Ας δούμε τι γνώμη είχε για μια τέτοια ιμπεριαλιστική συμμάχια σαν την ΕΕ και πόσο μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των λαών.Ας αφήσουμε τον Βλαδίμηρο να μιλήσει....Πες τα Βλαδίμηρε.......
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Στη «Σοτσιάλ - Ντεμοκράτ», αρ. φύλ. 40, ανακοινώσαμε ότι η Συνδιάσκεψη των Τμημάτων Εξωτερικού του κόμματός μας αποφάσισε να αναβάλει το ζήτημα του συνθήματος «Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», ωσότου συζητηθεί στον Τύπο η οικονομική πλευρά του.
Η συζήτηση που έγινε πάνω σ' αυτό το ζήτημα στη συνδιάσκεψή μας πήρε μονόπλευρα πολιτικό χαρακτήρα. Αυτό εν μέρει ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι στη διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής το σύνθημα αυτό διατυπώνεται καθαρά σαν πολιτικό («το άμεσο πολιτικό σύνθημα...» - λέει η διακήρυξη) και, ταυτόχρονα, δε διατυπώνεται μόνο το σύνθημα των δημοκρατικών Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, μα και υπογραμμίζεται ειδικά ότι «χωρίς την επαναστατική ανατροπή της γερμανικής, της αυστριακής και της ρωσικής μοναρχίας» το σύνθημα αυτό είναι παράλογο και απατηλό.........
Αν, όμως, το σύνθημα των δημοκρατικών Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την επαναστατική ανατροπή των τριών αντιδραστικότατων μοναρχιών της Ευρώπης, μ' επικεφαλής τη ρωσική μοναρχία, είναι τελείως άψογο σαν πολιτικό σύνθημα, ωστόσο μένει ακόμη ένα σπουδαιότατο ζήτημα, το ζήτημα του οικονομικού περιεχομένου και της οικονομικής σημασίας αυτού του συνθήματος. Από την άποψη των οικονομικών όρων του ιμπεριαλισμού, δηλαδή της εξαγωγής κεφαλαίων και του μοιράσματος του κόσμου από τις «προηγμένες» και «πολιτισμένες» αποικιακές δυνάμεις, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.............
Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης στις συνθήκες του καπιταλισμού θα ισοδυναμούσαν με συμφωνία για το μοίρασμα των αποικιών. Στον καπιταλισμό όμως, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς, εκτός από τη δύναμη. Ο δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιράσει με οποιονδήποτε άλλον «το εθνικό εισόδημα» μιας καπιταλιστικής χώρας παρά μόνο: «Ανάλογα με το κεφάλαιο» (κι ακόμη πρέπει να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο θα πάρει περισσότερα απ' όσα του αναλογούν). Ο καπιταλισμός σημαίνει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και αναρχία στην παραγωγή. Το να κηρύσσει κανείς μια «δίκαιη» μοιρασιά του εισοδήματος σε μια τέτοια βάση είναι προυντονισμός, στενοκεφαλιά μικροαστού και φιλισταίου. Το μοίρασμα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, παρά «σύμφωνα με τη δύναμη». Η δύναμη, όμως, αλλάζει με την πορεία της οικονομικής εξέλιξης. Υστερα από το 1871, η Γερμανία δυνάμωσε 3 - 4 φορές πιο γρήγορα από την Αγγλία και τη Γαλλία. Η Ιαπωνία δυνάμωσε δέκα φορές πιο γρήγορα από τη Ρωσία. Για να ελεγχθεί η πραγματική δύναμη ενός καπιταλιστικού κράτους, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο μέσο εκτός από τον πόλεμο. Ο πόλεμος δεν αντιφάσκει στις βάσεις της ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι η άμεση και αναπόφευκτη ανάπτυξη αυτών των βάσεων. Στις συνθήκες του καπιταλισμού, είναι αδύνατη μια ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη των διαφόρων οικονομιών και των διαφόρων κρατών. Στις συνθήκες του καπιταλισμού, δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέσα για την αποκατάσταση από καιρό σε καιρό της παραβιασμένης ισορροπίας, εκτός από τις κρίσεις στη βιομηχανία και τους πολέμους στην πολιτική.
Φυσικά, είναι δυνατές προσωρινές συμφωνίες ανάμεσα σε καπιταλιστές και ανάμεσα σε κράτη. Μ' αυτήν την έννοια, μπορεί να δημιουργηθούν και οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης σαν συμφωνία των Ευρωπαίων καπιταλιστών..
Η ανισόμετρη οικονομική και πολιτική ανάπτυξη είναι απόλυτος νόμος του καπιταλισμού. Από δω βγαίνει πως είναι δυνατή η νίκη του σοσιαλισμού στην αρχή σε λίγες ή ακόμη και σε μία μονάχα, χωριστά παρμένη, καπιταλιστική χώρα.....(έβαλα και κάτι για τους φίλους μας τους τροτσκιστές,κοτζάμ οπορτούνες,κρίμα να τους αφήσω παραπονεμένους...)
Δεν είναι δυνατή η εξάλειψη των τάξεων χωρίς τη δικτατορία της καταπιεζόμενης τάξης, του προλεταριάτου. Δεν είναι δυνατή η ελεύθερη ένωση των εθνών στο σοσιαλισμό, χωρίς μια λίγο - πολύ μακρόχρονη, επίμονη πάλη των σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ενάντια στα οπισθοδρομικά κράτη.
Να για ποιους λόγους, ύστερα από επανειλημμένες συζητήσεις του ζητήματος στη Συνδιάσκεψη των Τμημάτων Εξωτερικού του ΣΔΕΚΡ και μετά τη Συνδιάσκεψη, η Σύνταξη του Κεντρικού Οργάνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι λαθεμένο το σύνθημα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
«Σοτσιάλ-Ντεμοκράτ». άρ. φύλ. 44. 23 του Αυγούστου 1915
Σχόλια