Ο εργαζόμενος, έχει δικαίωμα μόνο να χάνει

  1. Επειδή ο ψηφοφόρος είναι χαζός, οι έξυπνοι αναλαμβάνουν πάντοτε να του εξηγήσουν μετά τις εκλογές τι ψήφισε, γιατί ψήφισε αυτό που ψήφισε και τι ακριβώς κατάφερε με αυτή την ψήφο. Ενώ ο ψηφοφόρος ξέρει. Π.χ. ξέρει πως τον κατηγορούν ότι είναι τεμπέλης και όλο ζητάει αυξήσεις. Ψηφίζει λοιπόν πάλι Καραμανλή και αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέλει να δουλεύει μέχρι τα 70, πιο σκληρά και με λιγότερα λεφτά, «για να πάμε τη χώρα μπροστά». Δηλώνει με την ψήφο του, ότι αυτός δεν πειράζει να είναι άνεργος ή υποαπασχολούμενος, ας είναι καλά αυτοί που έχουν το ταλέντο της επιχειρηματικότητας. Ας είναι καλά οι τραπεζίτες μας, να αγοράσουν κάμποσες τράπεζες ακόμα στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στην Τασμανία, «να πάμε τη χώρα μπροστά». Κι ας μας κλέβουνε και λίγο στο δάνειο. Ή πολύ. Μόνο ο επιχειρηματίας δικαιούται να έχει κέρδος. Ο εργαζόμενος, έχει δικαίωμα μόνο να χάνει. Άμα κερδίσει ο εργαζόμενος, πάει διαλύθηκε η οικονομία.

  1. Κύριε Βενιζέλο να σου κάνω μια ερώτηση; Στο ΜΕΓΚΑ κοιμάσαι;

  1. Μπορεί ο κ. Λιάγκας να χάθηκε για την πολιτική, τον ξανακέρδισε, όμως, η δημοσιογραφία. Το αντιλήφθηκα για μια ακόμα φορά, ακούγοντας από το δελτίο ειδήσεων του «Star» να μεταδίδεται η είδηση ότι «η Τζούλια Αλεξανδράτου κάνει ποιοτική στροφή στην καριέρα της»...

  1. Συνάντησε κανείς στο δρόμο τη «συμμετοχική δημοκρατία»; Όποιος τη δει, ας της πει χαιρετίσματα...

  1. Η αντιπαράθεση γύρω από το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού διεξήχθη μεταξύ δυο πλευρών που προσεγγίζουν την ιστορία από την ίδια οπτική γωνία. Δεν τη θεωρούν επιστήμη. Και οι δυο όχθες διατηρούν το «δικαίωμα» να διαβάζουν και να διδάσκουν τα ιστορικά γεγονότα «όπως τους βολεύει». Όχι αντικειμενικά, αλλά υποκειμενικά. Δόγμα και των δύο πλευρών: «Η ιστορία είναι ζήτημα ερμηνείας»! Επομένως και για τους μεν και για τους δε, κυρίαρχο αν και ανομολόγητο, εργαλείο ερμηνείας της ιστορίας είναι η κυρίαρχη ιδεολογία. Και στην εκάστοτε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, η κυρίαρχη πολιτική σκοπιμότητα. Και οι κοσμοπολίτες και οι εθνικιστές, έχουν λάθος.

  1. Γιωργάκη μου, έτσι είναι τα μεγάλα αφεντικά! Όταν το προσωπικό τους, τους κάνει, το σηκώνουν ψηλά (το προσωπικό)! Όταν το βαριούνται (το προσωπικό τους), το ρίχνουν!..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ