Ο κόσμος είναι ένας

Μιας και πλησιάζει η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και θα κάνουν την εμφάνιση τους οι γνωστοί πατριδοκάπηλοι από τη μια και οι μοδάτοι κοσμοπολίτες από την άλλη, σκέφτηκα να παρουσιάσω μια σειρά από φωτογραφίες τοπίων και ανθρώπων που μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά από εμάς, αλλά ανήκουν στην ιδία τεράστια παγκόσμια πατρίδα των μη προνομιούχων, στην τεράστια οικογένεια της εργατικής τάξης, στην παγκόσμια υπερδύναμη των καθημερινών ανθρώπων που τους ανήκουν τα πάντα και αργά η γρήγορα θα τα διεκδικήσουν όλα.

Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη στην επαρχία Μπένι της Βολιβίας. Η επαρχία Μπένι μαζί με τις επαρχίες της Σάντα Κρους, της Ταρίχα και του Πάντο έχουν στόχο να ανακηρυχτούν «αυτόνομες πολιτείες». Σίγουρα η μικρούλα της φωτογραφίας δεν μπορεί να καταλάβει σε τη περιπέτειες πάνε την μπλέξουν κάποιοι μεγαλύτεροι της φωστήρες.

Την εθνικοποίηση, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανασύσταση της Εθνικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων (Empresa Nacional de Ferrocarriles - Enfe) της χώρας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Γκουακί, κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, στα υψίπεδα των Άνδεων. Από εκεί είναι και η φωτογραφία της κοπέλας που ανήκει στην φυλή Καλάς.

Οι επόμενες δυο φωτογραφίες είναι από την Ινδία.

Την Ινδία που όλο και πιο συχνά διοργανώνονται διαδηλώσεις με αιτήματα για στέγη και γη στους φτωχούς.

Την Ινδία που η φτώχεια και οι αρρώστιες θερίζουν τα λαϊκά στρώματα.

Η κοπέλα της φωτογραφίας ανήκει στην φυλή των Καλάς. Μια παγανιστική φυλή στο βορειοδυτικό Πακιστάν και στον Ινδικό Καύκασο, με έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά. Ενας μύθος που αγγίζει τα όρια της αλήθειας λέει ότι οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χαρά που θα κάνει ο Καρατζαφέρης όταν μάθει πως οι Πακιστανοί που θέλει να διώξει από την Ελλάδα μπορεί και να είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου!!!

Οι φωτογραφίες είναι από το λεύκωμα του Γιάννη Ψιλάκη, Ο Κόσμος Είναι Ένας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ