«Οικολογική Παρέμβαση»

Για πάρτε μια γεύση από «Οικολογική Παρέμβαση» η οποία αποτελείται από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


«Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με μια νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κοινωνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας δεξιά μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, καθώς και εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου (νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια και μαζικές διαγραφές φοιτητών).

Διακηρύσσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη-αποστρατιωτικοποίηση-κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων...»

Απίστευτοι;;; Το βιβλίο ιστορίας, μόνο το ακροδεξιό κόμμα, ζητούσε να αλλαχτεί σύντροφοι οικολόγοι; Για τους κοσμοπολίτες που είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους εθνικιστές έχετε ακούσει τίποτα; Πολύ «δήθεν» η «αντικαπιταλιστική» και «αντιεθνικιστική» φρασεολογία σας, και αυτό το αίτημα για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας πολύ χαριτωμένο. Μήπως να εφαρμόσουμε το μοντέλο του εθελοντικού μισθοφορικού στρατού; Απορώ πώς ξεχάσατε την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών!!! Όμως όλα τα λεφτά είναι η «Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων...»


Ειλικρινά, ούτε το Στέητ Ντιπαρτμεντ δεν θα τα έλεγε καλύτερα και ακριβέστερα.


Μα καλά, είναι τόσο αφελείς ή μας περνούν για τόσο βλάκες;

Αν δεν χορτάσατε από «Οικολογική Παρέμβαση» ΕΔΩ θα τα δείτε όλα… Δεν παίζονται τα παλικάρια…

Σχόλια

Ο χρήστης Anastasios είπε…
Είναι αξιοσημείωτο ότι στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου της εν λόγω οργάνωσης δεν υπάρχει κανένα κείμενο που να έχει σχέση με το περιβάλλον (αναφέρομαι στις πρόσφατες καταχωρήσεις). Τώρα τι σόι οικολογική παρέμβαση είναι αυτή, που ασχολείται πρωτίστως με άλλα θέματα (νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, παρελάσεις, διεθνισμός, εθνικισμός, νεοφιλελευθερισμός, ιμπεριαλισμός κτλ.) πλην του περιβάλλοντος... (Εκτός φυσικά αν πρόκειται για το περιβάλλον της Μακεδονίας!)

Υ.Γ. Τι είναι η Οικολογία (από τη Βικιπαίδεια).
Ο χρήστης Unknown είπε…
να, πώς λένε 'καπιταλιστική παρέμβαση', ένα τέτοιο είναι και η 'οικολογική'.
απλώς θέμα μόδας. καθότι και με τις φωτιές, το 'οικολογικό' πιάνει. κατάλαβες;
άντε κι εσύ αναστάσιε, όλα θέλεις να τα καταλαβαίνεις! κάνε λίγη υπέρβαση βρε παιδάκι μου! κουνήσου λίγο! θυμήσου, αν είσαι σαν κι εμένα στην ηλικία, κι εκείνους τους χίππυς με τα σηματάκια τους, τα χαμογελάκια τους, τα χαμομηλάκια τους και τα λουλουδάκια τους!
κι εδώ κι αλλού και παραπέρα 'τα παιδιά των λουλουδιών'!
κάτι μπουμπούκια που έχουμε στην πατρίδα μας την καημένη, άλλο πράμα!
μπουκιά και συχώριο!
μ'αυτούς όλους τους πολιτικούς, όχι, δε θα γίνω χορτοφάγος, καννίβαλος θα γίνω.
για να σώσω την οικολογική παρέμβαση θα χαλάσω ακόμη και το στομάχι μου!


συγγνώμη παιδιά, περνάω κρίση κακίας! είμαι δα και κοντά στην κλιμακτήριο, κάντε υπομονή, σας ζητώ συγγνώμη!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαν τους Οικολόγους Πράσινους που όταν έγινε η εισβολή στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ είπαν πως τους ενδιέφερε μόνο η γενοκτονία που διεξήγαγαν οι Σέρβοι (που τελικά αποδείχθηκε στα δικαστήρια που οι ίδιοι οι σφαγείς έγιναν πως δεν έγινε...τέλος πάντων...). ΟΥΤΕ ΚΑΝ για την οικολογική καταστροφή που συνέβη με τις διάφορες ρίψεις κτλ δεν κατάφεραν να πουν μια λέξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ