«Ο γαρ μωρός, μωρά λαλήσει»

«Ασαφή» έως «βλακώδη» τα αιτήματα των μαθητών, αποφαίνεται η εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» του Δημήτρη Ρίζου. Αυτά από τη χτεσινή πρώτη της σελίδα...


Παραμένουμε στην ίδια εφημερίδα, αλλά πάμε στη σελίδα 3. Τη συγκεκριμένη σελίδα γράφει και υπογράφει ο κ. Ρίζος αυτοπροσώπως. Θαυμάστε ένα δείγμα σοβαρής, ευφυούς και έξυπνης δημοσιογραφίας από αυτούς που ξέρουν να ξεχωρίζουν τα «βλακώδη αιτήματα» των μαθητών...

Και επειδή τώρα που ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος φουντώνει, τώρα θα αρχίσουν και τα «κουφά», για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη μας.

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο και να το καταστήσουμε ανταγωνιστικότερο (...). Η αναθεώρηση του άρθρου16 δεν θα πλήξει το καθεστώς των δημοσίων πανεπιστημίων αλλά απλώς θα δημιουργήσει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων(...). Το καλό δημόσιο πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον κακό εαυτό του».

Μ. Γιαννάκου, πρώην υπουργός Παιδείας, 15/9/07, στο in.gr

«Και βέβαια το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι φοβικό. Δεν μπορεί να στηρίζεται στο κρατικό μονοπώλιο. Πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να εμπνεύσουμε τον ακαδημαϊκό κόσμο, να τον κάνουμε να πιστέψει (...) πως δεν απειλείται από τον όποιο ιδιώτη γιατί απλούστατα μπορεί να είναι ασύγκριτα καλύτερο ».

Μ. Χρυσοχοΐδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, 15/9/07, στο in.gr

«Εγώ είμαι με το φινλανδικό σύστημα Παιδείας. Να έχουμε μια καλή Δημόσια Παιδεία και αν θέλει κάποιος να την ανταγωνιστεί, ας το κάνει, δε με πειράζει. (...) αφού λέμε ατομική ελευθερία δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε. Το θέμα είναι ο κοινωνικός έλεγχος, δεν μπορούμε όμως να δώσουμε στο κράτος το ρόλο του παντογνώστη».

Π. Κοροβέσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, εφημερίδα «Νέα», 22/9/07

Αν εσείς ανάμεσα στις δηλώσεις των στελεχών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σε αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ βλέπετε διαφορά, σας παρακαλώ να μου την πείτε κι εμένα.

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε…
Καμιά διαφορά!Θεέ!Πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλουμε εμείς για να μην τρελλαθούμε από τους ντιπ ίδιους!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ βλέπω διαφορά...στην ούγια.
Ο χρήστης ange-ta είπε…
Ακρως διασκεδαστικό!!
Αντε να γελάσουμε λιγάκι, γιατι αν τα πάρουμε σοβαρά, θα σκάσουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί με την Παπαρήγα αλλάζει τίποτε; Αν δεν κάνω λάθος τα παιδιά της στο αμέρικα τα σπούδασε.
Χέστηκαν όλοι για το ελληνικό δημόσιο σχολείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ