Tης γης οι κολασμένοι

ΜΙΑΝΜΑΡ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζουν οι περιοχές στο δέλτα του Ιραγουάντι της Μιανμάρ (Βιρμανία), μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ναργκίς». Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται - μέχρι στιγμής - στις 22.464, ενώ 41.000 είναι οι αγνοούμενοι και πολύ περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με τα στοιχεία να μεταβάλλονται συνεχώς, αφού εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ίσως ξεπεράσει κατά πολύ τις 50.000.

ΙΝΔΙΑ

Οικογένειες με τα παιδιά τους συγκεντρώθηκαν στο Νέο Δελχί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, στην επέτειο του ατυχήματος διαρροής γκαζιού, στο Μποπάλ, όπου πάνω από 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550.000 επηρεάστηκαν, το Δεκέμβρη του 1984. Ακόμα και σήμερα, γεννιούνται παιδιά με δυσμορφίες, που αποδίδονται στο έγκλημα της πολυεθνικής «Γιούνιον Καρμπάιτ».


ΠΑΚΙΣΤΑΝ


Μάχη σώμα με σώμα για ένα δωρεάν καρβέλι ψωμί δίνουν, έξω από ένα τζαμί στη Λαχόρη, χιλιάδες Πακιστανοί, που βλέπουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να «εξαερώνονται» από τη λαίλαπα της ακρίβειας. Ωσπου να έρθει η ώρα να ξεσηκωθούν για τα καλά, της γης οι κολασμένοι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ