Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Παίρνεις το ΙΧ σου και ξεκινάς για μια μικρή απόδραση, ένα διάλυμα από την «ριμάδα» την καθημερινότητα., είσαι όμως αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις την Εθνική Αθηνών - Πατρών, που σε κάθε βήμα σου διαπιστώνεις και μια κακοτεχνία και που σε κάθε χιλιόμετρο ορθώνονται μπροστά σου γιγάντιες ταμπέλες, που, πολύ... ευγενικά, σε ενημερώνουν ότι λόγω του άθλιου οδοστρώματος στο επόμενο χιλιόμετρο θα ...σκοτωθείς (!), και τότε θυμάσαι τις νέες αυξήσεις στα διόδια ύψους μέχρι και 148%! Και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Και απορείς με το θράσος τους…

Ένα θράσος που είναι ευθέως ανάλογο της υπαλληλικής τους σχέσης με τους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοκατασκευαστές.

Και το παίρνεις απόφαση…

Το θράσος τους είναι αβυσσαλέο. Τόσο αβυσσαλέο όσο γελοία αναδεικνύονται εκείνα τα βαρύγδουπα περί «νταβατζήδων» και «εθνικών εργολάβων».

Και μιας που για εκδρομή ξεκινήσαμε και καταλήξαμε να μιλάμε για «νταβατζήδες», αντί οι αρχηγοί των δύο κομμάτων που διαιωνίζουν αυτό το κράτος να ξεσπαθώνουν εναντίον τους, καλά θα κάνουν να αφήσουν τα αστειάκια περί «αυτονομίας της πολιτικής». Αν ήθελαν «αυτονομία της πολιτικής» δεν θα συναγωνιζόντουσαν ποιος θα είναι πιο αρεστός στις αγορές και τους καναλάρχες, αλλά θα προσπαθούσαν με πράξεις και όχι με διαφημιστικά συνθήματα, να γίνουν αρεστοί στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει εργαζόμενος, είτε στο ρετιρέ μένει, είτε στο πεζοδρόμιο, που να του αρέσει να του παίρνουν αυτό που του ανήκει. Όταν μάλιστα βλέπει ότι αυτό που του παίρνουν, το δίνουν σε εκείνους που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλο τον πλούτο της χώρας, είναι λογικό να τα παίρνει στο κρανίο. Επιβάλετε να τα παίρνει στο κρανίο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα του πάρουν και τα σώβρακα.

Όμως για να μπορέσει να αντισταθεί ο εργαζόμενος, δεν πρέπει να τσιμπάει με το φασιστικό επιχείρημα «όλοι κλέβουνε» και πρέπει στοιχειωδώς να συμμαχήσει με κάποιους. Μόνος του, θα είναι πάντα δούλος και θα μαστιγώνεται από τον εργοδότη. Με ποιόν θα συμμαχήσει αν όχι με τους συναδέλφους του και τους άλλους εργαζόμενους; Ποιο κόμμα θα στηρίξει αν όχι το κόμμα της εργατικής τάξης.

Μήπως αδελφέ μου εξαντλείς την αυστηρότητα σου, απέναντι σε ένα κόμμα που στηρίζει τους αγώνες σου εδώ και 90 χρόνια;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

«ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: ΜΙΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ