Η ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΙ

Η λέξη τραγουδιστής έχει καταλήξει να είναι το συνώνυμο της φράσης» κάνω τα χατίρια στον κόσμο», δεν θέλω να εμφανίζομαι στα κέντρα, αλλά τι να κάνω, «αυτό θέλει ο κόσμος», δεν θέλω να λέω σουξέ, αλλά «αυτά θέλει ο κόσμος».

Αν πέτυχε κάτι η Χάρις Αλεξίου όλα αυτά τα χρόνια είναι να κάνει τον κόσμο να θέλει αυτά που εκείνη ήθελε.

Στο νέο της άλμπουμ «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να 'σαι» έκλεισε δέκα «ασπρόμαυρες» μουσικές αφηγήσεις της. Στιγμιότυπα ζωής, μελαγχολικές σκέψεις, ενδοσκόπηση, δίνουν το στίγμα του δίσκου, σε στίχους και μουσική της τραγουδίστριας, αλλά και μελωδίες από διάφορα σημεία του πλανήτη: από την Αργεντινή (Gustavo Alfredo Santaolalla από το βραβευμένο σάουντρακ της ταινίας «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»), Γαλλία (Bruno Coulais και Fragione Philippe), Γερμανία (Dirk Michaelis), Κορσική (I Muvrini). Δημιουργικά συμμετέχουν επίσης οι Παναγιώτης Τσεβάς και Μιχάλης Τούμπουρος.

Ο δίσκος, κυρίως μουσικά, δεν μπορώ να πω ότι ανήκει στις μεγάλες στιγμές της Αλεξίου, σίγουρα κάποιοι μάλλον θα ξενιστούν με την επιλογή της να ντύσει σε χιπ χοπ «κοστούμι» το τραγούδι «Μεγάλωσα», το περισσότερο αυτοβιογραφικό κομμάτι του δίσκου, αλλά και στο «Δι’ ευχών» την κατηγορούσαν ότι πουλάει το λαϊκό παρελθόν της. Στην «οδός Νεφέλης 88» είπαν ότι η «Αλεξίου μεγαλοπιάνεται και θέλει να γίνει δημιουργός».

Στην εποχή της πλαστής εξωστρέφειας και του κατ’ ανάγκη κεφιού, η Χαρούλα κάνει το δικό της κέφι. Και καλά κάνει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

«ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»: ΜΙΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ