ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ερώτηση για το όργιο των πολυεθνικών στην Υγεία
Κατατέθηκε από τον Μπ. Αγγουράκη με αιχμή τις συμβάσεις της «Ζήμενς» για ιατρικό εξοπλισμό

Την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού, αλλά και το όργιο προμηθειών και υπερκερδών της «Ζήμενς» μέσω των συμβάσεων με τα δημόσια νοσοκομεία και της απευθείας ανάθεσης για την αγορά και συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σε Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα με τη δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, επικαλούμενη το μνημόνιο με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας και Ασφάλισης, χρυσοφόρο τομέα για τις πολυεθνικές.
Οι αποκαλύψεις του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις συμβάσεις μεταξύ των δημόσιων νοσοκομείων και της "Ζήμενς", που υπογράφηκαν από το 2002 έως το 2009, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των εργαζομένων σχετικά με το όργιο προμηθειών που εξασφαλίζουν υπερκέρδη για τις επιχειρήσεις.
Η "Ζήμενς", βασικός επίσης προμηθευτής των κοινοτικών οργάνων της ΕΕ, είναι σχεδόν ο αποκλειστικός προμηθευτής υπηρεσιών συντήρησης μηχανημάτων των δημόσιων νοσοκομείων. Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των υπηρεσιών, στο όνομα του ανταγωνισμού, η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν αποκλείσει κάθε αντίστοιχη δημόσια υπηρεσία από τα ίδια τα νοσοκομεία.

Πώς αξιολογεί η Επιτροπή την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, την επιδείνωση της ποιότητας και των συνθηκών περίθαλψης; Πώς τοποθετείται σχετικά με τις καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για τις συναλλαγές με τη "Ζήμενς" στην Ελλάδα και μια σειρά άλλες χώρες;».
Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Ο χρήστης Αριστοτέλης είπε…
Πως πάει?

Παιδιά διάβαζα ενα κειμενο στο τρωκτικο τις προάλλες, το οποίο με εξέφραζε πολύ.

διαβάστε το στο http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_7264.html . ειδικά αυτά που λέει για τον κομμουνισμό τα πιστεύω. αυτά προσπαθώ να σας πω τόσο καιρό.
Ο χρήστης aliatas είπε…
Για σου Αριστοτέλη

Δυστυχώς η σελίδα που με παράπεμψες δεν υπάρχει πια

Φαντάζομαι να γνωρίζεις τον λόγο

Φαντάζομε να αρχίζεις να καταλαβαίνεις πόσο πλαστή είναι η «ελευθερία» που πουλάνε οι αστοί. Όποιος δεν εκφράζει «ελεύθερα» τα δικά τους συμφέροντα το «βουλώνει» με τον έναν η τον άλλον τρόπο.

Ακόμα κι αν θίγονται ενδοοικογενειακά τους συμφέροντα, μιας και ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν αμφισβήτησε δα και το σύστημα τους.

Ο δικηγόρος του μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είχε προτείνει στον Σ. Γκιόλια να πάρει κάποια μέτρα προστασίας νομικού χαρακτήρα, απάντησε ότι ο Σ. Γκιόλιας γνώριζε όλους τους διευθυντές της Αντιτρομοκρατικής και άλλα στελέχη της ΓΑΔΑ και δεν είχε ανάγκη των δικών του συμβουλών πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Το έπιασες το υπονοούμενο…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ