ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ (video)


Μην παραμυθιάζεστε ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ενεργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας ή τη θέληση της Μέρκελ και του Σαρκοζί.

Συνεταιράκια είναι και ότι κάνουν, το κάνουν από κοινού.

Οι  όποιες διαφωνίες έχουν, αφορούν τους χειρισμούς και τις επιλογές για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου και πόσο θα καταστραφεί, δηλαδή ποιος θα πληρώσει τη ζημιά σε μια περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, όπως αυτή που ζούμε σήμερα.

Μεταξύ τους επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, όμως στην επίθεση ενάντια σε εμάς τους εργαζόμενους, είναι ενωμένοι και ομόθυμοι.

Η δύναμη κάθε καπιταλιστικής χώρας και ο αντίστοιχος βαθμός ανεξαρτησίας της εξαρτάται από τη θέση της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Τα ζητήματα εξάρτησης των λιγότερο ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, όπως είναι η Ελλάδα, από τα πιο ισχυρά, όπως είναι η Γερμανία ή η Γαλλία, εκφράζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να συνάπτουν τα πρώτα διεθνείς συμμαχίες με τα δεύτερα.

Έτσι ισχυροποιούν τη θέση τους.

Η ιστορία έχει επιβεβαιώσει ότι οι εξαρτήσεις μπορούν να λυθούν προς όφελος του λαού μιας χώρας, μόνο με μια νικηφόρα σοσιαλιστική επαναστατική διαδικασία που θα οδηγήσει στην έξοδο από την ιμπεριαλιστική πυραμίδα.

Αυτή την προοπτική δεν θέλουν να ακούνε, όχι μόνο οι δηλωμένοι εκπρόσωποι των Ελλήνων μεγαλοκαρχαριών, αλλά και κάποιοι σουπερ «αριστεροί» του λεγόμενου «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», ψευτοεπαναστάτες της μούντζας και του γιαουρτώματος, που όταν τους λες για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, στρίβουν δια του αρραβώνος… με τα αφεντικά τους.

Και εγώ ακόμα περιμένω κάποιος να μου εξηγήσει, τι συνέβη στο διάστημα που οι Έλληνες μεγαλοκαρχαρίες έβαλαν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να υπογράψουν το Μάαστριχτ, πανηγυρίζοντας για την ΟΝΕ;

Τότε η αστική τάξη δεν ήταν ξενόδουλη;

Πότε έγινε δωσίλογη; Τα τελευταία δύο - τρία χρόνια; `Η μήπως συνιστούσαν πράξεις δωσιλογισμού η ένταξη στην ΕΟΚ (ΕΕ), το Μάαστριχτ και η ΟΝΕ;

Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν τα καραγκιοζλίκια του λεγόμενου αντιμνημονιακού μετώπου ή του αντικατοχικού μετώπου και ας βάλουμε όλοι ένα χαράκι, ότι μπορεί ο καθένας, όσο μπορεί ο καθένας, για να οργανώσουμε μια συμμαχία που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, θα βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ που υπάρχει υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, υπέρ των απλών λαϊκών ανθρώπων της δουλειάς.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο