Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Οι λαοί της Ευρώπης δεν δαμάζονται παρά την ασφυκτική και αχαλίνωτη πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται.
Τα κέντρα της αστικής εξουσίας γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους λαούς. Γι’ αυτό τρέμουν τα δημοψηφίσματα. Εξάλλου εκεί που έγιναν, Γαλλία, Ολλανδία, εισέπραξαν ένα βροντερό ΟΧΙ.
Γι’ αυτό και στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψουν ΠΟΤΕ τέτοιου είδους δημοψηφίσματα. Η «κοινωνική συνείδηση» του ελληνικού λαού είναι από τις πλέον «ισχυρές» και ακατάλυτες παγκοσμίως…
Εδώ τα ποσοστά του ΟΧΙ θα είναι καταλυτικά!!!
Γι αυτό δημαγωγούν, εκ του ασφαλούς, υπέρ του δημοψηφίσματος το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ. Επιχειρούν να εναρμονιστούν με τη λαϊκή συνείδηση.
http://www.guardian.co.uk/world/video/2008/jun/13/ireland.vote.eu.treaty
Σχόλια
Ευχομαι να κατέβει όλη η Αθήνα!!
και να φωνάξει ΟΧΙ σ ΑΥΤΗΝ την ΕΥρώπη
του Τρισέ, του Μπαροζο, του Μπάρουν του Κουσνέρ κλπ κλπ
Εθνικιστές είναι κι αυτοί, εισέπραξαν τα εκατομμύρια των ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων και τώρα κάνουν τους δύσκολους. Με μια διαφορά σε σχέση με την υπανάπτυκτη Ελλάδα: εκεί αξιοποίησαν πράγματι τα χρήματα και ανέπτυξαν σημαντικές βιομηχανίες. Για εδώ ξέρουμε τι έγινε και τι γίνεται!
λέμε ότι ήταν πράξη αντίστασης.
είναι σαν να μου λες εμένα που είμαι KKE, να μη θέλω την ψήφο κάποιου μας ψηφίζει για τους δικούς του λόγους και όχι για αυτούς που τον καλεί το κόμμα.
μακάρι οι Ιρλανδοί να ψήφιζαν με ταξικό κριτήριο,
τώρα που ψηφίσαν όχι επειδή τους τη δίνει η ευρωπαική ολοκλήρωση (καπιταλιστική την λέμε εμείς) θα τους κατηγορήσουμε για ακροδεξιούς;
Ε, ΟΧΙ
Είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν σύντομα "νομικές διευθετήσεις" που θα παρακάμψουν το δημοψήφισμα όπως άλλωστε εφευρέθηκε η Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά σαν μια προσωρινή αναχαίτιση το ΟΧΙ είναι πολύ σημαντικό!
ανώνυμε, το να λες ότι η Ιρλανδία είναι όαση των εργαζομένων με τα ελαστικά ωράρια και την ανασφάλεια και του σοσιαλισμού(!) είναι τουλάχιστον ανιστόρητο. Και στις ανεπτυγμένες χώρες υπάρχει ένα 60% του πληθυσμού που ζει μέσα στη διαρκή ανασφάλεια, τη δυσκολία πλήρωσης ακόμα και βασικών αναγκών όπως η κατοικία που είναι η "υποτάξη" και που δεν μπορεί να ακολουθήσει τα καταναλωτικά πρότυπα της "υπερτάξης".
Το να λες μάλιστα ότι το σημαντικό κομμάτι αυτών που ψήφισαν "όχι" είναι εθνικιστές, τη στιγμή που η ιρλανδική εκκλησία η ίδια ήταν υπέρ του "ναι", δηλώνει ότι απλά αναμασάς τον Ανδριανόπουλο ή τα βγάζεις από το μυαλό σου.
Αδελφέ, μπορούμε να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο. Έχεις δίκιο για τις "νομικές διευθετήσεις" όμως όταν ένας λαός θέλει, τότε μπορεί να τις ακυρώσει στην πράξη.