ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Την ίδια ώρα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Όκστερνταμ, καλλιεργητές κάνναβης αφήνουν τα μπαλκόνια, τις πίσω αυλές και τις ντουλάπες και παίρνουν πτυχίο πανεπιστημίου.
Ο ιδρυτής του πανεπιστημίου, είναι ο Ρίτσαρντ Λι, ένθερμος υποστηρικτής του αντιαπαγορευτικού κινήματος στην Αμερική
Το πανεπιστήμιο του Λι ειδικεύεται στην κατάρτιση καλλιεργητών και ιδιοκτητών «φαρμακείων» κάνναβης, τα οποία εδώ και 12 χρόνια λειτουργούν ημινόμιμα στην Καλιφόρνια
«Η βασική ιδέα είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια επαγγελματική διάσταση στη βιομηχανία μας ώστε να αντιμετωπίζεται σοβαρά, όπως η βιομηχανία οινοπνευματωδών», δηλώνει ο Λι.
Ο ίδιος ο Λι καλλιεργεί και πουλάει μαριχουάνα εδώ και 17 χρόνια χωρίς ποτέ να συλληφθεί, γεγονός το οποίο αποδίδει στις διαφανείς πρακτικές του.
Οι αριθμοί τούς δικαιώνουν. Σύμφωνα με τον Λι, κάθε φυτό κάνναβης μπορεί να αποφέρει έως και 1.600 δολάρια τον χρόνο, με αποτέλεσμα ένας νόμιμος καλλιεργητής να μπορεί να βγάζει πάνω από 100.000 δολάρια (65.000 ευρώ) τον χρόνο, παράλληλα οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να κάνουν αίτηση για κάποια από τις θέσεις εργασίας στα 300-500 «φαρμακεία» κάνναβης της Καλιφόρνιας, οι οποίες δημοσιεύονται τακτικά στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.
Από τέτοιες ευκαιρίες μας απομονώνουν αυτοί οι παλιοκομμουνιστές.
Μοναδική μας ελπίδα ο Γρηγόρης Ψαριανός. Οι φήμες λένε ότι θα είναι πρύτανης στο ελληνικό παράρτημα του πανεπιστήμιου του Όκστερνταμ.
Σχόλια
Πού το ξέθαψες αυτό ρε???
ka8e mera kantiy anarthsh...
de paizetai.....
Πέρα από το χαβαλέ της υπόθεσης μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα όπως:
Α) Τις τραγικές συνέπιες που θα έχει το γεγονός ο κάθε απίθανος να μπορεί να ιδρύει πανεπιστήμιο.
Β) Που οδηγούμαστε όταν συνδέουμε την εκπαίδευση με την αγορά.
Γ) Η αμερικανικές αστυνομικές αρχές που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όταν κυνηγάνε κανα φτωχοδιάβολο σε ζωντανή μετάδοση, επιτρέπουν σε κάποιον Ρίτσαρντ Λι να καλλιεργεί και να πουλάει μαριχουάνα εδώ και 17 χρόνια χωρίς ποτέ να συλληφθεί…