ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου

«Με νέα ψέματα και απατηλές υποσχέσεις ο πρωθυπουργός προσπαθεί για άλλη μια φορά να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και τους άνεργους μπροστά στις εκλογές. Είναι μεγάλο ψέμα ότι οι απώλειες των εργαζομένων είναι προσωρινές και ότι η κυβέρνηση θα τις αποκαταστήσει. Τα μέτρα που πάρθηκαν, όπως η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, τα 40 χρόνια για ασφάλιση, η κατάργηση της 5ετίας για τις γυναίκες, η ανατροπή εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η ελευθερία στις απολύσεις και άλλα, δεν είναι προσωρινά. Είναι κρατικές πολιτικές υπέρ της πλουτοκρατίας.Είναι μεγάλο ψέμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους ανέργους. Δίνει ζεστό χρήμα στη μεγάλη εργοδοσία.


Είναι μεγάλη απάτη ότι με το δήθεν νέο μοντέλο οικονομίας θα βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι και θα πάψουν οι επιχειρηματίες να είναι κρατικοδίαιτοι. Και χρήμα ζεστό παρέχει στην πλουτοκρατία και φθηνή εργατική δύναμη. Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης και είναι το καπιταλιστικό.


Δεν υπάρχει καμία αλλαγή πολιτικής, συνεχίζεται η ίδια. Οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.


Ο λαός πρέπει να δώσει απάντηση. Με την οργάνωση του αγώνα και την ψήφο του. Δεν πρέπει η ψήφος του να πάει χαμένη, να είναι άσφαιρη. Πρέπει να πάει εκεί που φοβάται το σύστημα: Στο ΚΚΕ, στη Λαϊκή Συσπείρωση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ