Επιστημονικά σωστό, είναι ότι είναι επικερδές.

  1. Δεν είναι μόνο αυτοί που ονειρεύονται βίλες, μεζονέτες η οργωμένα χωράφια πάνω στις εκτάσεις που καίγονται σε καθημερινή βάση και χαίρονται τις τελευταίες εβδομάδες. Πίσω από τον θρήνο και τον οδυρμό των τηλεοπτικών δημοσιογράφων, δεν μπορείς να μη διακρίνεις τα ίχνη μιας άγριας χαράς για τις εντυπωσιακές εικόνες, για το κυριολεκτικά «καυτό» θέμα που φέρνει νούμερα.

  1. Στην Αμερική, πολλοί επιστήμονες επιτίθενται και πάλι στον μεγάλο ηγέτη Τζορτζ Μπους, κατηγορώντας τον ότι "είναι εναντίον της επιστήμης". Έχουν μεν δίκιο, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός, ότι όταν όλα υποχωρούν μπροστά στο πρωτείο του κέρδους, επιστημονικά σωστό, είναι ότι είναι επικερδές. Οι επιστήμονες της Αμερικής θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν…

  1. Το φτηνό πολλαπλασιάζεται. Παντού. Δεν μας έφτανε η τραγουδιστική Γιουροβίζιον, να τώρα που θα έχουμε και τη χορευτική. Την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνει η διοργάνωση στο Λονδίνο και φυσικά η ΕΤ-1 θα τη μεταδώσει ζωντανά. Τις χάνει τέτοιες φιέστες; Από αυτές ζει.

  1. Αφού η κρατική τηλεόραση έχει παλιά σίριαλ θησαυρούς όπως η «Μαντάμ Σουσού» με την Άννα Παναγιωτοπούλου, γιατί δεν τα προβάλει σε επανάληψη αλλά τα δίνει πρίμιουμ σε τηλεοπτικό περιοδικό; Πιο πολλά εισπράττει έτσι; Δεν είναι αδικία να βλέπουμε για χιλιοστή φορά το «Ρετιρέ»;

  1. «Στο σπίτι μου μπαστακώθηκε η πεθερά μου και κάνει υποδείξεις» γράφτηκε σε τρέιλερ εκπομπής κοινωνικής προσφοράς, το ρήμα «μπαστακώνομαι» προέρχεται από το μπάστακας και ανάγεται κι αυτό στην τεράστια προσφορά της ιδιωτικής τηλεόρασης στην ελληνική γλώσσα. Μέσα στις ρακένδυτες εκδοχές της αισθητικής, να και η γλωσσογεωγραφία να με απορυθμίσει εντελώς.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ
Ο χρήστης ikonikos είπε…
Θέτεις ένα πολύ σημαντικό θέμα: Πόσο επιστημονικό είναι το σύστημα που ζούμε, του νεοφιλελευθερισμού και του παγκοσιοποιημένου οικονομισμού...

Χωρίς να έχω ευρύτερα στοιχεία παρά μόνο προσωπικές ή τρίτες εκτιμήσεις αντιεπιστημονικότητας (όπως π.χ. "επιστημονικό είναι μόνο το επικερδές" που γράφεις), θα προβάλω και ένα άλλο μέσο του οικονομισμού το οποίο χρησιμοποιείται από τους κυρίαρχους της "υπερεθνικής ελίτ":

Η πολιτική ορθότητα! Αν αυτή δε χρησιμοποιείται τελείως αντιεπιστημονικά ιδίως στις κοινωνικές επιστήμες εξοβελίζοντας τη μαρξιστική σχολή σκέψης (που ήταν και είναι ακόμα η κυρίαρχη στην ιστοριογραφία π.χ.), τότε τι άλλο μπορεί να δείξει το πόσο αντιεπιστημονικά, αντι-ορθολογιστικά και εν επεκτάσει αντι-διαφωτιστικά και σκοταδιστικά λειτουργεί το παρόν σύστημα;!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ