ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ «ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Θυμάσαι αδελφέ μικρομαγαζάτορα τότε την εποχή του Σημίτη που σε έβαζαν να πανηγυρίζεις επειδή μπήκαμε στην ΟΝΕ;

Θυμάσαι τους τότε κυβερνώντες (που είναι οι ίδιοι με τους τώρα) αλλά και τους τότε «αντιπολιτευόμενους» (που είναι οι ίδιοι με τους τώρα), που «έβαλαν πλάτη» για να περάσει η προπαγάνδα περί της «σωτηρίου ΟΝΕ» και εμφανιζόντουσαν μπροστά σου σαν τους «πανηγυριώτες του καλοκαιριού», να γλεντούν για την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ΕΥΡΩ, και σου έλεγαν ότι είσαι κι εσύ καλεσμένος στην γιορτή τους;

Μήπως θυμάσαι αδελφέ μικρομαγαζάτορα τι σου έλεγαν αυτοί οι περίεργοι οι παλιοκομουνιστές που σε επισκέφτηκαν τότε στο μαγαζί σου για μια απλή ενημέρωση; Θυμάσαι που σου έλεγαν ότι εσύ θα πλήρωσης και μάλιστα πανάκριβα τα «ναύλα» και τα «διόδια» στο δρόμο προς την ΟΝΕ. Θυμάσαι που σου έλεγαν ότι τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα πέσουν σαν τους λύκους για να κατασπαράξουν το μαγαζάκι σου, μαζί με τον πλούτο της Ελλάδας, που παράγουν, με ιδρώτα, οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Θυμάσαι που σου έλεγαν ότι άμα θα μείνουν οι εργαζόμενοι χωρίς λεφτά, θα μείνεις κι εσύ χωρίς δουλειά;

Να λοιπόν που σιγά – σιγά και κούτσα – κούτσα μπαίνουμε σε έναν χειμώνα όπου αναμένεται ένα επιχειρηματικό «λουτρό αίματος» στην Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι οι μικρές επιχειρήσεις της χώρας θα αποδεκατισθούν, βασικά και κύρια εξαιτίας της «παγωμένης» ζήτησης, καθώς οι βασικοί σου πελάτες αδελφέ μικρομαγαζάτορα, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν μείνει τα «ταπί και ψύχραιμοι».
Όμως αδελφέ μικρομαγαζάτορα η απόδειξη ότι θέλουν να σε βγάλουν από την μέση έρχεται από την ανοικτή άρνηση του μεγάλου σύμμαχου και συνεργάτη της Ελληνικής κυβέρνησης, του τραπεζικού συστήματος να προσφέρει γραμμές ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρούς επαγγελματίες που οι σαλτιμπάγκοι κόλακες υποκριτές συνήθιζαν να αποκαλούν μέχρι πριν «ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας».

Όχι ότι ο τραπεζικός δανεισμός αποτελεί λύση για μια μικρομεσαία επιχείρηση, απλά οι κινήσεις των αστών είναι ενδεικτικές για το σχέδιο που έχουν.

Είναι ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πια!!!

Είναι ώρα να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο δράσης, αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Επιβάλλεται σήμερα να σφυρηλατήσουμε όλοι μαζί μια νέα εθνική λαϊκή ενότητα. Ενα δημοκρατικό, προοδευτικό, κοινωνικό - λαϊκό μέτωπο.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσα χρόνια τώρα, στις διαδηλώσεις μας δεν φωνάζουμε το σύνθημα:

- Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά !

Ήρθε η ώρα να το καταλάβουν όλοι αυτό.
Και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και κυρίως οι μαγαζάτορες !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ