Ας ξεκινήσουμε από την «απελευθέρωση» των εργαζομένων.


«Τρέξτε να προλάβετε»! Αυτή ήταν η σύσταση πολλών ξένων παραγόντων του τουρισμού και των αερομεταφορών προς τους εγχώριους συναδέλφους τους σε σχετική με το θέμα ημερίδα, που οργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος των τουριστικών γραφείων από κοινού με τον όμιλο Καλοφωλιά. Τι να προλάβουν; Την υλοποίηση των «αναγκαίων» μεταρρυθμίσεων στον τομέα.

Γι' αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τα συμπεράσματα της ημερίδας μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Ευαγγέλου και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Καλοφωλιάς. Κυρίαρχη ήταν η άποψη ότι κάθε τι που ενισχύει τον τουρισμό είναι επωφελές και για την οικονομία, ενώ διατυπώθηκαν και παραδοχές που συνδέουν το χαμηλό κόστος των εταιρειών αερομεταφοράς με την ...ασφάλεια των πτήσεων (υποτίθεται ότι οι εταιρείες κόβουν άλλες παροχές). Στο «διά ταύτα» απαιτείται από τους μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού φορολογική ελάφρυνση των εταιρειών, ποικιλόμορφες ενισχύσεις, πλήρης «απελευθέρωση» της αγοράς, αναθεώρηση διακρατικών συμφωνιών, ιδιωτικοποίηση των καλύτερων αεροδρομίων, βελτίωση της υποδομής τους με δημόσιο χρήμα κλπ.

Υπάρχει, βεβαίως, και ο αντίλογος. Για παράδειγμα, ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των μισθών των εργαζομένων κάνει καλό στον τουρισμό, αφού θα ξοδεύουν περισσότερα. Άρα, κάνει καλό και στην οικονομία. Άρα, γιατί να μην ξεκινήσουμε από την «απελευθέρωση» των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσής τους;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ